Dønninger slo inn vindu på kaien

Vinden er meget kraftig og sjøen er heftig i Os havn onsdag kveld.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Politiet fikk melding klokken kl. 1925 om at dønninger har knust rute på restauranten på kaien.

– Meldt om at høye bølger har slått inn i en restaurant og knust en rute, nede på kaien i Os. Brannvesenet og politiet på vei til stedet, melder Vest politidistrikt.

Stoler utenfor restauranten skal ha blitt kastet rundt i den voldsomme vinden og dønningene, og en rute ble knust på restauranten. Vann kom inn i lokalet, men ingen skal ha blitt skadet.

Da NyttiOs var nede i Os havn i 18.30-tiden, slo dønningen godt over både gamle moloen og kaien ved Peppes og Bart.

Borte ved Os sjøfront var vi nede på kaien, men måtte søke ly bak en søyle for å kunne stå noenlunde trygt.

Tre over hus
Et tre har falt over et hus i Oshaugen.

– Et tre har veltet og ligger over noen ledni9nger og et hus, men det ser ikke ut til at det er noen særlige skader på huset, sier Anne Kjersti Storebø i Os brannvesen.

– Vi har vært i kontakt med BKK, men de har mye å gjøre andre steder i Bergensområdet, så det er mulig at vi ikke får fjernet treet før i morgen.

Også på Strøneveien og på Lunde har trær blitt tatt av vinden.

– Et tre ligger delvis og sperrer på Strøneveien, ved avkjørsel til Askvik. Melder har merket treet med refleksvest, og vi skal ut å få det fjernet snart, sier Storebø klokken 21.40.

– Vi har og fått melding om veltet tre på Lunde. En beboer melder at han ikke kommer sg ut på grunn av et tre som ligger i veibanen.

Vinden har økt enda mer på, og det er nå viktig å få sikret løse deler i boligområder, og holde seg på trygg avstand til sjøkanten, for vinden er meget kraftig flere steder.

Hvis ikke du må ut, så hold deg innendørs, og ha lommelykter og levende lys i beredskap i tilfelle strømbrudd.