– I dag er det dere som inspirerer

Os Mc & Mx klubb kunne stolt åpne og vise frem den nye crossbanen for noen hundre fremmøtte denne lørdagen.


Av: Jan Petter Svendal
 (NyttiOs på Facebook)

Det har vært et flere år langt prosjekt for klubben å få på plass en fast og lenger motorcrossbane enn den de har hatt nede i grustaket i Kolskogen.

Men nå er det en realitet, de har gått fra 400 til en nesten 1000 meter lang motorcrossbane. Og torsdag fikk de godkjenningen på banen, og denne lørdagen var det endelig tid for å åpne.

Terje Søviknes overrekker blomster til Jane Espeland. FOTO: Jan Petter Svendal

Og det var en stolt primus motor for prosjektet, Jane Espeland, som i dag kunne ønske velkommen til noen hundre fremmøtte. Og disse fikk med seg fine ord fra ordfører Marie Bruarøy, motorforbundet og fra Terje Søviknes, som mandag overtar ordførerstolen igjen.

– I dag er det ikke Os kommune som inspirerer, men Os Mc & Mx klubb, sa Terje Søviknes.

Også Os Rockeklubb ville ha et ord med på laget, og de kjørte på med to låter, samtidig som den ene kraftige bygen som var under åpningen falt over området, og da løpte de fleste publikummerne under ett av de mange teltene.

Før de første fikk slippe til på banen, ble det snorklipping og konfetti. Men så var det tid for høy lyd, eksos og spinnende hjul på den nye banen.

Marco Matre serverte kule svev på hoppet. FOTO: Jan Petter Svendal

Det begynte med heftige hopp fra noen av de friskeste kjørerne i klubben, blant annet William Havsgård og Marco Matre, før de minste fikk kjøre på en egen liten bane foran publikum.

Deretter ble det frisk kjøring fra både yngre og eldre, som viste at nå er det fult mulig å fighte tett, og komme forbi hverandre. Og ekstra kult er det store hoppet som kommer like før kjørerne kommer inn i en skarp kurve og i mål.

Det er bare å gratulere klubben med et flott anlegge, som i tiden fremover vil bli enda bedre. Og det er ikke tvil om at dette vil trekke nye medlemmer til klubben, noe de og har merket etter at nyheten om ny bane kom.

Alle foto: Jan Petter Svendal