Her er Norges båtfylker

Nordmenn eier snart 1 million fritidsbåter.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Årets Båtlivsundersøkelse viser at det er stor variasjon i antall fritidsbåteiere i landets fylker. Nordmenn eier snart 1 million fritidsbåter, og etter tidenes sommer har bransjen store forventninger til årets båtmesse.

– Det er ingen tvil om at vi nordmenn er et ekte båtfolk. Vi ser at over halvparten av innbyggerne i Finnmark eier egen fritidsbåt, mens det totale antall båter naturligvis er høyere i store fylker som Oslo og Akershus, sier daglig leder i båtbransjeforbundet Norboat, Leif Bergaas.

Den norske båtparken vokser. Norboat-sjefen er optimistisk på bransjens vegne etter flere magre år.

– Det har tatt et tiår å komme seg på fote igjen etter finanskrisen, men vi merker en omstilling blant både utstillere og publikummere. Produsentene er innovative og lanserer mange nye modeller, samtidig som vi opplever en økt interesse for Båter i sjøen på Aker Brygge, sier Bergaas.

Og selv om vi nå går inn i høsten, er det 6-9. september klart for Skandinavias største flytende båtmesse, med 300 båter utstilt.

– Vi nordmenn er flinke til å bruke båtene våre. 8 av 10 nordmenn var ute på sjøen med båten sin i løpet av 2017, i år er nok tallet enda høyere med tanke på den rekordfine sommeren. Derfor forventer vi stort oppmøte på årets Båter i sjøen, forklarer Bergaas.

På Båter i sjøen vil publikum også i år finne båter i alle størrelser og prisklasser.

– Det bruker alltid å gå mest av motorbåtene på mellom 4 til 8 meter uten overnattingsmuligheter. Det er denne typen båter det har blitt solgt mest av de siste årene og den utgjør nå 42% av hele båtbestanden i Norge, forklarer Bergaas.