En perle midt i skogen

Og det sies at man på fine dager kan se om naustdørene står åpen på Shetland fra Haaheim Gaard. BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Om man ikke kan se til Shetland, så har man ihvertfall flott utsikt til sjøen og til vindmøllene på Fitjar i fra det historiske hotellet Haaheim Gaard.

Etter en fergetur fra Halhjem til Våge på Tysnes, er det bare noen kilometer å kjøre i retning Uggdal, før skiltet til perlen Haaheim Gaard dukker opp.

Det begynte med at Torstein Hatlevik la sin elsk på den nedlagte gården. Han begynte å pusse opp og utvikle for god mat og kultur. Senere ble det bygget på og utviklet for en stor flott hage.

Haaheim Gaard ligger høyt og fritt på 170 moh. Hotellet har en kulturhage med kapell, hagehus og 1500 meter med hagestier som slynger seg mellom små hagerom med benker og blomsterbed.

Sett fra trappen på utsiden av det nyeste bygget på Haaheim. FOTO: Jan Petter svendal

Hotellet har i dag, etter at det siste nybygget (i gammel stil) kom på plasss, 21 rom, og hvor suitene er fra 35-45 m2, og med egen badstu. Rommene er innredet i historisk stil, de fleste med rekonstruerte historiske tapeter fra svenske og norske herregårder og slott.

Hotellet har og to lokale for selskap, Spisesalen og Konsertsalen, de har plass til 70 og 80 i gjestebud. Der er og en egen vinkjeller, som og fungerer som et lite selskapslokale, med plass til 12 gjester.

Inne er lokalene krydret med en masse gamle gjenstander som alle forteller en historie. Der er og et eget bibliotek, gårdsbutikk og en bakstavdeling, hvor det er plass til å holde kurs og selvsagt smake på det som er laget.

Da NyttiOs.com var innom gården på fredag, var det ganske stille og fredelig, men noen overnattingsgjester og spisegjester var på plass, og mange flere var ventet på ettermiddagen.

Har du ikke vært innom denne perlen, så er det bare å ta turen. Og du trenger ikke å kjøpe full pakke for å besøke stedet. Det er mulig å kjøpe seg en kaffe og en dessert, og nyte, enten inne i de staselige salongene, eller ute ved den flotte hagen.

Alle foto: Jan Petter Svendal