Flott tur- og badeperle

Flere kilometer med turløyper (eventyrløype) og flotte strandområder i Søre Øyane. BILLEDSERIE!


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Kobbavågen er et flott turområde helt ytterst i den fine skjærgården i Søre Øyane. Kobbavågen har fine og barnevennlige badeviker, flere fine turløyper, en egen eventyrløype, og hele rundturen er på rundt 5 kilometer.

Det går flere stier ut til området, og en av dem er å ta til høyre når du er kommet over broen på Bruarøy, kjør så noen hundre meter og ta til venstre ned til Inka (fiskebedriften) like etter den lille broen som går over til Røtinga.

Stien starter i skogen rett frem når du kommer til bedriften, og tar litt til venstre når du er kommet et lite stykke inn i skogen. Det er ikke lange turen ut til sjøen, men litt lenger hvis du skal helt ut til stupebrettet, og da må man også passere private eiendommer, men det er rimelig greit merket.

Ute ved stupebrettet er det også mulig å ta av på en sti som går rundt øyen, og da kan man og gå eventyrløypen som har flere fine dyrefigurer på postene. Hele rundturen er på nærmere 5 kilometer, og en del av turen går på områder som kan være ganske våte når vi har hatt en del nedbør.

Kobbavågen er ellers en perle for badeliv, både for små og store. Og vår favoritt er stupebrettet, som står der som en bauta.

God tur! 🙂