Norges største kom-i-form-kampanje går nå av stabelen

Å sykle eller gå til jobben reduserer risiko for sykdom med opptil 46 prosent, viser studie.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Har du syklet eller gått til jobben i det siste? Det var lurt. Gjør du dette regelmessig kan du nemlig redusere generell dødsrisiko med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent, viser en stor og anerkjent studie.

Forskere har sett på 250 000 britiske jobbpendlere over fem år og kommet frem til at aktiv jobbpendling med sykkel reduserer generell dødsrisiko med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent. Du har også klare fordeler av å gå til jobben, men sykling er noe mer effektivt for helsa, i følge studien publisert i British Medical Journal.

Bli med på Sykle til jobben-aksjonen og kom i gang
Norges største kom-i-form-kampanje går nå av stabelen for 45. gang, og er større enn noensinne. Med over 40 000 deltakere årlig kan du samles med venner, kollegaer og familie og delta i Norges største aktivitetskampanje. Absolutt all aktivitet teller med, og du kan vinne premier til flerfoldige tusen. Kampanjen er for alle uansett alder, form og treningspreferanse. Her kan faktisk den som ikke har trent siden gymtimen vinne over maratonløperen, så her er det moro for alle.

19. april – 17. juni går årets Sykle til jobben-aksjon av stabelen.
Her kan du melde deg på! 

Du trenger ikke sykle hver dag!
Vi trenger 150 minutter med moderat aktivitet i uka, så her må man bare sette seg ned og se på regnestykket. Hvordan får jeg sikret meg denne viktige tiden hver uke? Har man et kvarter å gå til kontoret eller fra toget, eller til butikken, så har man gjennomført sine 30 på tur retur. For 30 minutter 5 ganger i uka er faktisk nok.

– Det viktigste er kanskje å drille inn en god vane. Når det er gjort så blir du faktisk i bedre humør av en aktiv start på dagen, sier Lotte Frost, kommunikasjonssjef i Bedriftsidretten.

Les også: Klar for å sykle til jobben?

Vi må ta bedre vare på helsa vår
Den norske stats samlede helseregnskap er nå på hele 342 milliarder eller nesten 65.000 per innbygger (ssb). Dette er en oppgang på 4,5 % sammenlignet med 2016.

– Vi kan ikke reparere oss ut av folkehelseutfordringene. Vi må forebygge mer, og legge til rette slik at det blir enklere for alle å ta kloke, sunne valg i hverdagen. Sykle til jobben-aksjonen er en super mulighet til å ha det litt gøy og samtidig komme seg i bedre form, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

– Last ned Sykle til jobben-appen og bli med på Norges største aktivitetskampanje! oppfordrer Lotte Frost.

Det er gratis å delta i mer enn 150 kommuner, deriblant i Os kommune.