Mighty Magnolias slipper ny musikk

Og denne gang har de fått med seg den ferske Spellemannsprisvinneren Bendik Brænne.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I det vi for alvor går mot lysere tider, kommer lokale (Os/Fusa) Mighty Magnolias ut av vinterdvalen med ny musikk.

Denne uken, nærmere bestemt onsdag 15. mars slipper de sin nye singel «Someone Else», som er ført i pennen av Emil Nordtveit i bandet.

Hør en smakebit her!

Nordtveit og Mighty Magnolias har også til «Someone Else» tatt et dypdykk og hentet inspirasjon fra «the great american songbook».

Også denne gang i samarbeid med den eminente og etter hvert svært rutinerte tekniker og produsent Henrik Maarud. Som kjent selve rytmeseksjonen og ene halvpart av brødreduoen The Morudes.

Innspillingene har funnet sted i Maarudbrødrenes eget retroinspirerte Snaxville Studio ute på den østlandske flatbygden.

«Kanskje det nærmeste man kommer den amerikanske midt-vesten her til lands, topografisk så vel som åndelig og kulturelt. Sammen har de manifestert et musikalsk uttrykk og en særpreget sound som Mighty Magnolias er ganske alene om på denne siden av Atlanterhavet», skriver plateselskapet.

Viktig for generell sound og det totale lydbildet både i kuttet «Someone Else» og hele det lovede album, er også den rykende ferske Spellemannprisvinneren Bendik Brænne.

«I «Someone Else hører vi Brænne bidra med orgel, som er med på å gi låten fundament som legger seg mykt men fast i nedre del av presensområdet, i behagelig kontrast til Erik Rollands tidvis skarpe, tidvis sfæriske gitar».

Etter planen slippes den nye platen til Mighty Magnolias ut på sommeren.

Emil Nordtveit – Gitar, vokal
Ine Tumyr – Vokal, perkusjon
Stian Tumyr – Trommer
William Rolland – Bass
Erik Rolland – Gitar
Bendik Brænne – Orgel