Sjakklubben starter voksensjakk på Hannes

Og den første kvelden starter de like godt med å spille mot Magnus Carlsen.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Hannes Konditori og Musikkbar har blitt arena for veldig mange arrangement etterhvert, først og fremst på musikkfronten, men nå inntar sjakken også lokalene.

Os Sjakklubb har nemlig tatt initiativ til sjakkvelder, og den første blir onsdag 7. mars fra klokken 20.

– Det var vi i Os sjakklubb som kom på tanken om å ha sjakkkvelder på Hannes. Og så tok vi kontakt med innehaver «Bosse», og han sa ja, sier Daniel Skotheim i Os Sjakklubb.

Onsdag formiddag møttes Dmytro Ostanin, Kay Even Hægland og Daniel Skotheim i Os Sjakklubb på Hannes for å presentere sine tanker for innehaver «Bosse».

– Vi har lagt opp til å ha samling på Hannes en gang i måneden, og vi starter 7. mars, først med å spille mot Magnus Carlsen (når han er på 7 års nivå) på appen hans, og så blir det brettspill etterpå, sier Skotheim.

Entusiastene i klubben forteller om stor interesse for sjakk i Os.

– Vi har en god kjerne på rundt 15 barn som er med på klubbkveldene. Men vi får en del henvendelser fra voksne som har lyst til å spille, og derfor vil vi nå prøve voksensjakk på Hannes, sier Dmytro Ostanin.

Klubben har 10 brett til dispensasjon, men du kan og ta med ditt eget.

På sikt tenker de og å kunne få til en turnering på det populære konditoriet.

Og Daniel Skotheim vil ha enda flere osinger med på å spille sjakk, så utendørs sjakkspill i storformat står på ønskelisten.

– Jeg håper vi kan finne penger til å få kjøpt inn noen store sjakkspill som vi kan ha stående i sentrum. Kanskje på Torget, Telthusplassen eller Kyrkjeflaten.