Tredje artist er klar for Osfest

Staut slipper singelen «Koma Dit» i dag. Og lørdag 11. august spiller de på Osfest.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Staut er et folkrockband fra Valdres i Oppland som startet i 2010. Sjangeren er en kombinasjon av folkemusikk, rock og country, som avspeiler at de seks bandmedlemmene har ulik bakgrunn.

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Slik var det også i 2017. Staut startet opp året med et smell og slapp sin femte plate på sju år den 6. januar, og det nok en gang til strålende kritikker.

Staut brukte resten av 2017 på å reise rundt og spille for fulle hus med en voldsom giv, og 2018 blir neppe dårligere. Staut slipper sin første singel for året allerede 12. januar, og det kan forventes flere slipp igjennom året.

Om den første singelen «Koma Dit» sier låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve:

– «Koma Dit» handler om oss som hver dag er på utkikk etter noe nytt og større i jungelen av alle fristelser som jevnlig drikker en slurk av oss. Når man setter ifra seg karrierens og ambisjonenes syvmilsstøvler på trammen, finner de fleste ut at det er nettopp der, på trammen – i en liten stripe med sol, at den virkelig gode kaffen serveres. Dette er, kort fortalt, oppfølgerlåten til Kurt Foss og Reidar Bøe sin klassiker De Nære Ting.

– Vi glede oss til Staut kommer til Osfest 11. august. Festivalen vil ha et folkelig program med mange spennende artister. Tre artister er klar for Osfest 2018, sier Tor Egil Hylland i Os Live AS.

Fredag 10 august kommer Stavangerkameratene. Lørdag 11. august kommer Morten Abel og Staut.