– Et hus i verdensklasse (BILLEDSERIE)

Aune Sand briljerte med komplimenter, dikt og stor gjestfrihet da han åpnet utstillingen til broren, Vebjørn Sand i Oseana i formiddag.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Et 50-talls personer var på plass da Aune Sand tok seg av åpningen av pop-up utstillingen til broren Vebjørn Sand i Oseana torsdag klokken 12.

Og Aune var i storform da dørene åpnet.

– Det er helt fantastisk å få komme inn her med utstillingen. Vi har vært innom mange steder i løpet av de tre årene vi har turnert i Norge med utstillingen, og dette er det desidert flotteste utstillingslokalet. Et hus i verdensklasse, sier Aune Sand til NyttiOs.com.

Og Aune trakk frem både Os kommune og familien Grieg, som sammen realiserte byggingen av Oseana, og ikke minst de flotte utstillingslokalene.

– Vi må gi de en applaus, sa han, og fikk de fremmøtte med seg.

– Dannelsereise
Han fortalte og om hvordan det startet med utstillingen.

– Det var Vebjørn som sa til meg at jeg måtte dra Norge rundt og vise frem utstillingen, for da kunne jeg samtidig lære meg litt folkeskikk. Så dette har vært en dannelsereise for meg, sa han med et stort smil.

Og over 200 000 besøkende har fått med seg utstillingen rundt i landet gjennom de tre årene.

Og Aune håndhilste på alle som kom inn, og tok seg god tid til å snakke med de forskjellige.

Men kunstneren selv var ikke på plass.

– Vebjørn kommer neste lørdag, og da skal han både holde foredrag og ha et kurs for barn i Os. Der vi var sist var det 100 barn som var med, sier Aune Sand.

Utstillingen med ca 200 bilder blir hengende til og med 14. januar, og det er åpent på kveldene i Oseana.