– En veldig god følelse

Vidar Bratlund Mæland har fått både nytt julehefte, som skal ut til 2300 skoleelever og en ny barnebok fra trykken.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Vidar Bratlund Mæland kunne tirsdag formiddag endelig hente ferdig julehefte og ny barnebok.

– Jeg var nervøs før jeg hentet i dag, men det er en god følelse å få de ferdig fra trykken. Og jeg er veldig fornøyd, sier Vidar Bratlund Mæland til NyttiOs.com over en kaffe tirsdag ettermiddag.

Juleheftet er det syvende i rekken, og det skal som vanlig ut til barneskolene i Os.

– Det er ca 2300 hefter som skal ut til skolene, og jeg kjører selv rundt og leverer de. Jeg sniker meg ned skorsteinen på skolene og legger de fra meg, og så ser de bare støvskyen etter meg, akkurat som julenissen, sier Vidar og smiler.

I årets julehefte er det tre små historier, og så har mor Bente Bratlund bidratt med en juletekst og et juledikt.

Og Vidar har vært i julemodus lenge. Han begynte nemlig på heftet i mai.

– Jeg er veldig glad i julen, spesielt den tiden før julaften. Og så er jeg selvsagt glad i julekvelden, men den blir litt annerledes, for da er jeg ferdig med juleheftet. Men jeg har jo mange andre fine tradisjoner når julaften er der, sier han.

Ny barnebok
Men Vidar har og hatt et boksprosjekt på gang i det siste, og nå er han endelig ute med sin sjette barnebok, Heimkjær Kollkar «Eit egg i myra».

– I denne boken har jeg prøvd å roe litt ned. Det går litt fort i svingene og blir litt mye action i mange av barnebøkene som kommer ut i dag, også i noen av mine tidligere bøker, så da er det godt å kunne gi ut en bok hvor alt er mye roligere, sier Bratlund Mæland.

Og mor Bente sier det ganske så greit.

«Savnar du dei snille varme barnebøkene som får fram den gode mjuke kjensla i deg. Då anbefaler eg den nye billedboka til Vidar Bratlund-Mæland. Bli med inn i skogen til Kollkaren der ingenting går fort og der det er tid til å sjå på fuglane som flyg og auren som vaker i elva. Og der små forunderlige ting kan skje».

Og denne gangen handler det om Kollkaren som bor under en steinheller. Og han snubler over et egg i myren inne i skogen, og ting begynner å skje.

– Det er tre fine historier om Kollkaren, i tillegg er det matoppskrifter på noen av de rettene som Kollkaren spiser.

Og Vidar har brukt tre år på denne boken.

– Det er rundt tre år siden jeg ga ut barnebok sist, og da var jeg begynt på denne, og nå er den endelig ferdig, og det er en veldig god følelse, sier Vidar Bratlund Mæland til NyttiOs.com.

Og boken blir nok å få kjøpt i lokale bokhandlere, men og i Solbakkestova som er åpen om lørdagen. Og førstkommende lørdag er det juleverksted der for både små og store.