Slik ser det ut i Fjellheim i dag! (STOR BILLEDSERIE)

Både politikere og andre osinger fikk med seg befaringen i Fjellheim torsdag formiddag.

Alle foto: Jan Petter Svendal

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Når NyttiOs.com kommer inn i bygget like før befaringen, lukter det innestengt, er kaldt, men ellers nyvasket og ganske ryddig.

Årsaken til befaringen i Fjellheim denne torsdagen var behandlingen til plan- og bygningsutvalget  på en klage fra «Foreningen Bevar Fjellheim» om å rive Fjellheim. Vedtaket ble gjort i 2015.

Fjellheim har stått tomt siden 2011, siden ble også varmen skrudd av, noe som nok er medvirkende til at det lukter innestengt.

Når NyttiOs tar runden i bygget i dag, så registrerer vi at salene oppe og nede er ganske bra, det samme gjelder en del av garderobene, sminkerommene og toalettene.

Også på kjøkkenet ser det ganske bra ut, men ovner, vaskemaskin og en del annet kjøkkenutstyr er fjernet.

I trappegangen opp til hovedsalen og opp på galleriet ser det ikke helt bra ut. Der har fuktighet sprengt ut murveggene og saltutslag er en realitet. Også utvendig trenger bygget en skikkelig behandling på de fleste veggene etter at fuktighet har herjet.

Foran og bak scene ser det ganske bra ut, men kultursjef Lisbeth Axelsen ber oss om ikke å gå oppe på scenen.

– Taket i salen er sjekket og er bra, men taket over scenen har vi ikke fått sjekket, så der får ingen gå nå, sier hun til NyttiOs.com.

Tore Moberg i «Foreningen Bevar Fjellheim» orienterte ellers litt om bygget, og kunne fortelle at det største utlegget hvis bygget skulle tas i bruk til et arrangement, ville være ventilasjonsanlegget, som han stipulerte til å koste et par hundre tusen kroner.

At Fjellheim kan bevares er det ingen tvil om, men skal det gjøres, må det mye penger til for å ruste opp den gamle storstuen skikkelig, og så må noen ta på seg å drifte bygget.

Men hvis plan- og bygningsutvalget står på sitt vedtak i dag, og mener Fjellheim bør rives i forbindelse med regulering av området, så ser det dårlig ut for storstuens fremtid.

Hvis da ikke ikke Fylkesmannen bestemmer at bygget skal bestå av verneverdige årsaker.

Går til kommunestyret
PBU hadde saken oppe igjen torsdag ettermiddag, og i innstillingen lå det inne at Fjellheim skal rives i forbindelse med reguleringsplanen i området.

Men Trine Lindborg (Ap) kom med en mindretallsanke, og dermed går saken til kommunestyret igjen.