Slikt som ungdommen liker

Men jaggu var det en del voksne ungdommer som og ville ha med seg den første kvelden av Osfest. BILLEDSERIE


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

NyttiOs.com sin utsendte inntok Os sentrum i 18.30-tiden. Da hadde allerede Testpilot spilt en god halvtime oppe på grusbanen.

NyttiOs fikk med seg avslutningen av Testpilot fra Kyrkjeflaten, og det var ingen tvil om at de ønsket å levere.

– Testpilot ga alt som første artister ut i kveld, sa festivalleder Tor Egil Hylland fornøyd.

Men før vi inntok arenaen hadde vi en runde i Os sentrum, og der var stemningen god. Mange ruslet rundt, mens andre inntok restaurantene.

Ute hos Havnesjefen var det god og høylytt stemning. Hos Engeline surret musikken fra teltet utenfor, og det virket som flere og flere kom sigende.

Og hos Hannes konditori og musikkbar startet de allerede klokken 17 med jazz. Og da NyttiOs var innom, koste et 50 talls mennesker seg med god drikke og flott musikk fra Ole Amund Gjersvik, Carsten Dyngeland og sanger Barbro Husdal. Og senere på kvelden soiller Papa Slide opp på Hennes.

Da vi kom opp på arenaen lavet regnet ned, men folk søkte ly i matteltet, og i et eget telt som var satt opp nettopp for at folk skulle søke ly.

Like over klokken 19 kjørte de lokale brødrene Slettebakken i gang som Kream, og det gikk ikke lange tiden før mange trakk frem til scenen.

– Herlig å få komme hjem til Os og spille. Dokkar er herlig, sa en av gutta før de ga gass med full trøkk og mye røyk.

Og guttene kjørte på med både andre sitt og sitt eget. Ikke minst serverte de hiten «Taped Up Heart» og den nye singelen «Drowning».

Joda Kream leverte, og det var helt tydelig at de digget å få spille på hjemmebane, selv om det ikke var mer enn 500-600 publikummere. Men til gjengjeld var disse helt med på leveringen til Kream.

Og de heftige rytmene fra Kream klarte også å holde regnet delvis unna.

Men når Unge Ferrari kjørte på dryppet det litt igjen.

– Dere tåler litt regn. Kom frem til scenen og stå tett, så holder dere også varmen, sa Ferrari, før ha tok en skål med publikum.

Og dyktige Unge Ferrari fanget også publikum med sin stemme og musikk, og det kom også til en del nye publikummere som hadde gledet seg spesielt til å se og høre Ferrari.

I skrivende stund går Julie Beragn på scenen, før det hele avsluttes fredagskvelden med Nico & Vinz fra midnatt.

NyttiOs fikk ikke med seg Jesper Jenset, men det sises fra publikum vi snakket med at han gjorde en god innsats.

– Jeg synes alle artistene har levert godt i dag, sier en publikummer til NyttiOs.com mens Nico& Vinc kjørte på.

Men før disse var det Julie Bergan, og hun ga alt hun hadde og litt til, og ga uttrykk for at det var veldig kjekt.

– Jeg er så privilegert som får lov å holde på med dette, og dere kommer og har det gøy sammen med meg. Tusen takk Os, sa Julie Bergan før hun avsluttet med hiten «Arigato», selvsagt til skestra stor jubel fra både unge og litt mer voksne osinger.

Like over midnatt var det klart for Nico & Vinc, og de kjørte på fra første stund med tre av de mer kjente låtene sine, og etter dette var mange publikummere i ekstase og begynte å juble ekstra mye.

– Vi skal prøve noen nye sanger på dere. Håper dere vil like disse, sa Nico før de kjørte i gang.

Joda, Nico & Vinc kan sine saker, og det merkes at de har vært ute i verden og virkelig fått smake på den internasjonale karamellen. Og så hadde de laget til en flott scenografi ved den veldig våte og sørpete grusplassen hvor visstnok i overkant av 1000 mennesker var innom på slutten.

Takk for dansen, Osfest og alle artister. Lørdag blir det mer, og da både mer voksent og ikke minst mer rocka, med TNT som avslutning.

Og så skal været visstnok bli mye bedre lørdagskvelden.

Alle foto: Jan Petter Svendal