KOMMENTAR: Hvor er entusiasmen?

Bare to dager igjen til den fjerde Osfest er i gang, men det virker å være en litt lunken stemning til arrangementet.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I ukene før Tysnesfest gikk av stabelen i juli, var festivalnavnet på alles lepper, og det virket som om alle osinger skule over til gude-øyen.

Men hva med Osfest som går av stabelen om to dager, fredag 11. og lørdag 12. august?

Entusiasmen virker ikke å være like stor for dette arrangementet.

Men burde det være slik? Nei, mener vi. Festivalen har hørt på folket og leverer i år til både rockere, de unge og til den voksne garde.

I fjor fikk Osfest kritikk for å ha booket navn som var ukjent for de som er litt yngre. Men Suzanne Vega, Nik Kershaw, Neil Finn og Mike & The Mechanics leverte bra, spesielt te to sistnevnte. Men, ja, det er nok kanskje først og fremst de fra 40 år og oppover som har et forhold til disse.

Men så har altså Osfest lyttet til folket og justert seg til årets festival.

I år får rockerne Testpilot og TNT, mens den voksne garde får blant annet navn som Postgirobygget, Blest og lokale Mighty Magnolias, og så hiver de seg helt sikkert på i sangen til de andre artistene.

Og så var det ungdommen da. De får hele fredagen. Lokale Kream som begynner å bli store utenfor landet, Unge Ferrari, Jesper Jenset, Julie Bergan og ikke minst Nico & Vinz. Og selvsagt Erik og Kriss og TNT om lørdagen.

Ja, i år bør Osfest for alvor få en sjanse til å vise hva de duger til, og kommer dere, så blir det helt sikkert enda større og bedre neste år.

Det er for seint å si at du hadde tenkt deg på Osfest når det er over. Og tenker alle slik, så har vi kanskje ikke Osfest i fremtiden.

Vi sees på Osfest fredag og lørdag!