Ville ha «Havnesjefen» i naturhistorisk utstilling

Universitetsmuseet har sikret seg hvalen som ble funnet med plast i magen. De ønsket seg også «Havnesjefen» i utstillingen, men slik blir det ikke..


Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Torsdag fikk Os kommune en henvendelse per e-post fra Universitetsmuseet i Bergen ved prosjektleder Paul H. Amble om muligheten for å få «Havnesjefen» til en utstilling som skal åpnes i 2019.

FOTO: Jan Petter Svendal

Universitetsmuseet i Bergen holder på å utvikle sine nye naturhistoriske utstillinger for gjenåpning av Muséplass 3 i 2019. Der skal blant annet hvalen som ble funnet med plast i magen være et utstillingsobjekt. Og nå håper de også å få «Havnesjefen» til utstillingen.

– Her vil vi blant annet problematisere forholdet mellom «natur og kultur» i flere delutstillinger (Den mye omtalte plasthvalen vil bl.a. være et slikt utstillingsobjekt). Mot denne bakgrunn ber jeg Os kommune om å vurdere hvorvidt den avlivede svanen «Havnesjefen» kan utleveres til museet. I så fall skal vi gjøre vårt beste for å fortelle om en åpenbar konflikt mellom ulike verdier på en god måte, med en kjent figur som fokuspunkt.

Svanen er destruert 
Os kommune har sendt svanen til Veterinærinstituttet for obduksjon.

– Vi har sendt svanen til Veterinærinstituttet, så det er de som må ta stilling til om Universitetsmuseet skal få overta den, sier fungerende ordfører, Laila Reiertsen til NyttiOs.com.

– Jeg regner med at kommunen får en obduksjonsrapport om ikke så lenge, legger Reiertsen til.

Tirsdag formiddag melder prosjektleder ved Universitetsmuseet Paul H. Amble at svanen er destruert.

– Jeg har vært i kontakt med Veterinærinstituttet i dag, og de melder at svanen er destruert. Så da blir det ikke noen «Havnesjef» i utstillingen, sier han til NRK.