Kommunen melder drapstrusler til politiet

Og så går det mot at Os kommune blir anmeldt for ulovlig felling av fredet dyr.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Torsdag ettermiddag informerte fungerende lensmann Audun Hadler-Olsen lokale medier om at offentlige personer i Os kommune og familie av disse hadde fått drapstrusler mot seg etter at «Havnesjefen»ble avlivet.

Da var det ikke kommet inn noen anmeldelse til Os kommune, men lensmannen antydet at politiet kunne komme til å opprette sak.

I løpet av fredagen har det kommet enda flere trusler, mot både ferierende ordfører Marie Bruarøy og mot fungerende ordfører Laila Reiertsen, men og mot en administrativt ansatt.

Fredag ettermiddag ble det derfor klart at Os kommune anmelder de alvorlige truslene til politiet.

NyttiOs.com kjenner til at det over høyttaler som også politiet har overhørt, har blitt ropt ut meget alvorlige drapstrusler som blir tatt veldig på alvor.

Laila Reiertsen og Marie Bruarøy gikk sammen til politiet og leverte anmeldelsen i fredag ettermiddag, skriver NRK Hordaland.

Vil anmelde kommunen
Samtidig som kommunen anmelder, jobber advokat Olav Sylte med forberedelser for å anmelde Os kommune.

– Selvsagt bør kommunen straffes. Det er snakk om et ugyldig fattet fellingsvedtak og en ulovlig felling av et fredet dyr. Derfor er saken prinsippielt viktig, sier Sylte til Os og Fusaposten.

Han mener kommunen bør idømmes såkalt foretakstraff.

– Den bør i så fall være høy og pleier å være høy i slike tilfeller, men jeg aner ikke hvilken sum det kan være snakk om, sier advokaten.

Han sier at han ennå ikke har sendt anmeldelse til politiet, men at han vli gjøre dette så snart han har fått nødvendig dokumentasjon fra Os kommune og Miljødirektoratet.