Havnesjefen får sannsynligvis leve videre


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook

«Havnesjefen» kan slippe avliving. Det er klart etter et møte mellom Os kommune, Svanehjelpen og Norsk Ornitologisk Forening på rådhuset mandag formiddag.

– Nå skal vi jobbe i kulissene med å få dette i boks. Så vi håper folk roer seg ned og at ingen tar saken i egne hender, sier Agnar Nordheim i Svanehjelpen i Os til NRK.

Avlivingsvedtaket som ble gjort i Os kommune gjelder fra 23. juli og i to uker, men etter møtet mandag, er det likevel ikke sikkert det blir effektuert.

– Vi er blitt enige om at vi skal sjekke opp hvordan det er å flytte svanen, sier ordfører Marie Bruarøy.

Norsk Ornitologisk Forening har gitt råd om at svanen og familien kan flyttes til et annet sted i Norge, der den kan leve fritt.

– Vi vil se om det er mulig å flytte ham til et annet sted i landet. Det har ikke tidligere blitt gjort i Norge i særlig grad, men i England har de god erfaring med det, sier ordføreren til NRK.

Kommunen har fått på bordet flere aktuelle steder i Norge hvor svanen klan plasseres, og vil nå undersøke mulighetene.

Ordfører Marie Bruarøy ser frem til å få satt et punktum i denne saken.

– Det skal bli godt å få den fjernet fra Osøyro. Den er en belastning, grunnet frykten for at det skal skje flere angrep. Jeg tror det er en del som har lyst til å tillegge denne svanen menneskelige egenskaper, og det synes jeg er synd. Han er en av de flotteste skapningene vi har på denne jord, men han er et vilt dyr – ikke et kjæledyr, sier Bruarøy til NRK.

Lokale nyheter fra Os og Bjørnefjordsregionen