Ikke på Vestlandet det har vært flest sommerdager

I Tønsberg har de hatt nesten full pott når det gjelder antall sommerdager i juli, mens her på berget har det vært noen færre.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook

Frem til onsdag hadde Tønsberg 16 av 18 dager med sommertemperatur, over 20 grader. Mens Stavanger hadde ingen, Bergen hadde en og Trondheim hadde to.

Men onsdag snudde det heldigvis til vår fordel, og vi fikk dag nummer to med over 20 grader, og i dag med godt over 25 grader, altså dag nummer tre med sommertemperatur i sommermåneden juli.

I Bergen har juli så langt vært den kaldeste på 19 år. I Tromsø kunne de se nysnø på hvite fjelltopper 4. juli, skriver YR.

Nordiske sommerdager, som er temperaturer over 20 grader, har folk på Østlandet fått nyte flest av så langt i juli. Sørlandet henger ikke langt etter. Og heller ikke øst-Finnmark har hatt så få sommerdager.

Slik det ser ut nå, får vi nok noen flere dager med over 20 grader på Vestlandet, ikke minst i dag når det meldes om opp mot 30 grader.

Langtidsvarselet for Os fra YR og Storm ser du her!

Flest sommerdager
Både Gulsvik og Nedre Eggedal i Buskerud og Tønsberg i Vestfold hadde per 18. juli 16 av 18 julidager der gradestokken bikket 20 grader.

  • 15 av 18 dager: Lier i Buskerud, Hokksund i Buskerud, Drammen i Buskerud, Galleberg i Sande i Vestfold, Borgheim i Nøtterøy i Vestfold og Notodden i Telemark.
  • 14 av 18 dager: Flere stasjoner i Oslo, Gjerstad i Aust-Agder, Gjerpen i Telemark, Horten i Vestfold, Ås i Akershus, Kjeller i Akershus, Huggenes i Rygge i Østfold og Føynland og Torød i Nøtterøy i Vestfold.
  • 13 av 18 dager: Askim i Østfold, Asker i Akershus, Hønefoss i Buskerud, Flesberg i Buskerud, Svelvik i Vestfold, Ramnes i Vestfold, Vestskogen i Nøtterøy i Vestfold, Melsom i Sandefjord i Vestfold, Porsgrunn i Telemark og Gvarv i Telemark.
  • 12 av 18 dager: Nyrud og Svanvik i Pasvik i Finnmark, Nelaug i Aust-Agder, Landvik i Grimstad i Aust-Agder, Bø i Telemark, Kongsberg i Buskerud, Nesbyen i Buskerud, Hakadal i Nittedal i Akershus og Tomb i Råde i Østfold. 

 

Lokale nyheter fra Os og Bjørnefjordsregionen