Slik blir hunden din frisk av nålestikk

Nå blir også hunde-akupunktur dekket av forsikringen.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook

Veterinær i Bergen melder om oppsving i akupunkturbehandling av hunder.

– Hundeeiere har fått opp øynene opp for denne behandlingen som ofte er bedre enn sterke medisiner, sier veterinær Thomas Øyo. Nå blir også hunde-akupunktur dekket av forsikringen.

– For mange hundeeiere er hunden en del av familien. Hundeforsikringen dekker skade og sykdom, men inntil nå har akupunktur ikke vært dekket. Men vi har fått så mange henvendelser fra hundeeiere den siste tiden at vi nå tilbyr akupunktur som en del av vår beste hundeforsikring, som god hjelp i behandling mot muskel,- og skjelettskader.

– Vi tilbyr akupunktur fordi vi ønsker å ha en komplett hundeforsikring, og akupunktur har etterhvert blitt en etablert behandlingsmetode for hund, sier øverste sjef i Tryg Forsikring, Norge, Espen Opedal.

Flere og flere tør prøve
Veterinær Thomas Øyo ved AniCura Dyresykehus, Bergen Sør, er glad for at flere og flere hundeeiere nå ønsker å prøve akupunktur.

– Akupunktur er i mange tilfeller et veldig bra alternativ til sterke medisiner. Hundeeiere som gir hunden sin sterke medisiner over tid, vil ofte merke at hunden får bivirkninger som blant annet løs mage, og dårligere allmenntilstand over en periode. Akupunktur har ingen bivirkninger. Behandlingen virker raskt, sier Øyo.

Men han legger til:

– Mange er nok fremdeles litt skeptisk til at veterinæren stikker nåler i hunden deres, men de endrer oppfatning når de ser hvor raskt hunden blir bedre av skjelett,- og muskelskader ved hjelp av akupunktur.

– Gjør det vondt for hunden å bli stukket av nåler?

– På samme måte som ved akupunktur hos mennesker, så er det litt smerter i starten, men de går fort over, og hunden vil merke at de dypere smertene slipper taket under behandlingen, sier veterinær Thomas Øyo.

Ble påkjørt og hardt skadet
Hundeeier Elin Søbstad er en av hundeierne som har prøvd akupunktur på hennes flat coated retriever, Zanto. Hunden hennes ble meid ned av en større hund. Zanto over lang tid hatt smerter i rygg og hofte etter ulykken.

– Vi hadde lyst å prøve noe annet enn sterke medisiner. Zanto har reagert veldig positivt på akupunktur-behandlingen, og er i dag blitt mye bedre. Jeg er veldig glad i Zanto, og vil selvsagt hans beste. Da jeg ble anbefalt akupunktur som behandlingsmåte av Thomas (Øyo), så var jeg ikke i tvil, sier Elin Søbstad.