For liten plass til Havnesjefen?

Innhegningen på Tysnes kan være for liten for svanefar i Os havn.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook

Mattilsynet har ikke noe i mot at svanen som holder til i Os havn blir flyttet til en innhegning på Tysnes, sammen med rundt 150 andre fugler. Men Mattilsynet ønsket at Miljødirektoratet skulle ta den endelige avgjørelsen.

Les også: Tysnesing gir håp for Havnesjefen

Sist uke sendte ordfører i Os, Marie Bruarøy brev til Miljødirektoratet om muligheten for å få flyttet Havnesjefen til innhegningen på Tysnes.

Og like før helgen fikk Os kommune tilbakemelding fra direktoratet, som vil ha mer informasjon og som og er betenkt i forhold til arealet.

«Direktoratet vil vise til at knoppsvaner er store fugler som krever store vann- og landarealer for å kunne utvikle og vedlikeholde sine naturlige egenskaper. Innhegningen på 1,4 mål synes å være noe begrenset til å kunne tilfredsstille slike behov», skriver Miljødirektoratet i brevet til Os kommune.

Miljødirektoratet må ha en bekreftelse på at veterinærkontroll er gjennomført av innhegningen. De må og ha en artsliste med dokumentasjon på alle fuglene som er i innhegningen sin opprinnelse.

– Vi har bedt om at dette blir behandlet raskt. De forstår at dette er noe som må bli avklart fort, sier ordfører Marie Bruarøy til NRK.

Planen er å flytte hele familien til Tysnes hvis direktoratet sier ja, og så vil ungene bli sluppet fri når de er store nok.