Flott ungdom fra hele verden besøker Os

I havnen fredag ettermiddag var også disse opptatt svanens skjebne.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

NyttiOs har hatt noen hyggelige timer i og ved Os sentrum denne ettermiddagen. Først med god kaffe og gode samtaler rundt bordet ute hos Hannes konditori og musikkbar, og deretter ved bredden i havnen.

Og vi var ikke alene rundt havnen. Båter kom og gikk, og langs Gjestebryggen var det mange som slikket både is og deilig sol.

En gjeng med fin ungdom fra hele verden dukket også opp på kaien. Disse kom til Os tidligere denne uken, og blir i tre uker totalt.

– Vi er 48 ungdommer (15 år) fra hele verden som er på CISV leir på Kuventræ skule for tiden, og nå har vi litt fritid til å oppleve bygden, sa en av de seks  ungdommene NyttiOs.com snakket med.

Knut Einar Jacobsen forteller litt om Havnesjefen. FOTO: Jan Petter Svendal

Og disse var på lik linje med resten av bygden, opptatt av «Havnesjefens» skjebne.

Hva skjer, blir ha flyttet, skal han avlives, var spørsmål de fyrte løs til Knut Einar Jacobsen, og han svarte av beste evne hvorfor svanen er blitt aggressiv og hva som bør gjøres.

Ungdommene fra USA, Canada, Norge, Mexico og Georgia, strålte om kapp med solen, og var happy med å få komme til Os.

– Veldig kjekt å være på denne fine plassen, var tonen fra de seks.

Hva skal skje videre fremover på leiren?

– Vi vet ikke så mye, og det er litt av moroa med å være her. Men vi vet at vi den 23. juli skal ha en åpen dag i leiren, og da skal ungdommen fra de forskjellige landene vise litt av sin kultur, sa 15-åringen fra Mexico.