– Det har vært mange høydepunkt

Lørdag var det definitivt slutt på Os Internasjonale skulptursymposium, med veldig mye folk på plass. BILLEDSERIE!

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook

Arne Mæland gliste i skjegget en times tid før trekningen av årets 10 skulpturer skulle foretas i Vognhallen.

– Det har vært et veldig kjekt symposium, sier Arne Mæland, og det samme sier flere av kunsterne NyttiOs.com har snakket med.

– Kjekt at vi kunne vise osingene kunst også i andre materialer enn marmor, sier han viderer, og trekker frem skulpturene i tre.

Hva har vært høydepunktet?

– Det har vært mange høydepunkt, så jeg kan ikke trekke frem ett spesielt, sier Mæland.

Ved siden av symposiet har det også vært innvielse og utstilling i det nye lokalet i Vognhallen, og det virker å ha fungert veldig bra.

Det har blitt solgt kunst for nærmere 200 000 fra utstillingen.

– Lokalet fungerer veldig fint til utstillinger med sine store hvite flater, sier kunstner Knut Bryn som var den eneste norske på årets symposium.

Klokken 14 lørdag ettermiddag startet trekningen blant kjøperne av de 10 skulpturene, og politiet var på plass for å sikre at alt ble gjort på riktig måte. Og det var veldig mye folk som var på plass til trekningen.

Arne Mæland presenterte først de 10 kunstnerne og deretter gjengen i Os kulturutvikling, før han ga ordet til ordfører Marie Bruarøy. Og hun skrøt av både Arne, kunstnere og ikke minst den flotte kunsten.

Dermed var symposiet i 2017 over, og nå gjenstår bare festen for kunstnerne, og ryddingen av Vognhallen.

– Vi får kostebil fra kommunen til å koste plassen inne i Vognhallen, og så har brannvesenet sagt ja til å spyle her, så det skal nok bli bra, sier Leif Ragnar Tveit i Os kulturutvikling.