God stemning i Vognhallen

Kunstnerne har kommet godt på vei med sine arbeider den andre uken av  Os Internasjonale skulptursymposium. BILLEDSERIE


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

For en uke siden startet 10 kunstnere fra forskjellige land på arbeidene som skal trekkes ut blant 10 kjøpere på lørdag.

Når NyttiOs er innom Vognhallen mandag ettermiddag nærmer det seg middag for kunstnerne, men det betyr ikke at de stopper opp.

De fleste jobber målrettet, ut fra sine planer som de har på papir og i hodet, og de virker å være veldig fokusert i sine «bobler» når NyttiOs.com tar runden med kamera.

Men de tar seg også tid til å snakke med folk som kommer innom, og det virker det å være mange som gjør. Søndag var det mange som kom og gikk fra Vognhallen for å se på kunstverkene som tar form.

Solgte godt på utstillingen
Men også utstillingen inne i det nybygde lokalet i Vognhallen har hatt godt besøk.

– Lørdag var det veldig mye folk innom for å se på utstillingen, og det ble solgt for godt over hundretusen kroner, sier Georg Jørgensen i Os kulturutvikling.

Knut Bryn får hjelp til å bore i sokkelen til skulpturen han lager. FOTO: Jan Petter Svendal

Kunstner Knut Bryn jobber til vanlig med sine steinskulpturer i Skjeberg, men under symposiet er han en av de 10 kunstnerne som er med, slik han har vært mange ganger tidligere.

Mandag ettermiddag fikk han også hjelp fra en ung italiensk kunstner som kommer fra akademiet i Carrara.

– Vi prøver å involvere henne i symposiet disse dagene. Jeg har satt henne til å bore i sokkelen til skulpturen min. Hun kommer fra akademiet i Carrara og er flink, sier Knut Bryn.

Hun er ellers utplassert hos Arne Mæland og skal være i Os en stund fremover.

Trekning på lørdag
Symposiet fortsetter ellers utover i uken, og skulpturene må være ferdig til trekningen går av stabelen lørdag 8. juli klokken 14 i Vognhallen.

Har du ennå ikke vært innom Vognhallen, er det absolutt verdt på ta turen nå. Få også med deg utstillingen med mindre skulpturer og bilder inne i de nye lokalene i Vognhallen.