To fiskeelskere møttes på Os

Den ene drev fiskebutikk i Os sentrum i nesten 50 år. Den andre åpner ny fiskebutikk på Elvebakken i september.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Torsdag startet Marknadsdagane i Os sentrum med rundt 40 utstillere. 

Litt tilbaketrukket ved det gamle bankbygget på Os sto en stor hvit kassebil, og bak denne et par bord hvor det var dandert utover et utvalg rundstykker med fisk, og smaksprøver av røkt laks, torsk og hval.

Ved bordene sto islendingen og fiskeren Hlynur Freyr Vigfusson som bor sammen med sin norske kone og sine barn i Strøno.

– Jeg bor i Strøno, men har fiskebåten min liggende i Vesterålen hvor jeg driver og fisker, sier Vigfusson til NyttiOs.com.

Og mannen har en drøm om å få solgt noe av fisken han drar opp i Vesterålnen, i Os.

– Jeg skal åpne fiskebutikk i slutten av september i lokalene hvor Lille ballong holdt til på Elvebakken, og det ser jeg frem til, sier han.

Under Marknadsdagane stiller han med et utvalg fisk som er røkt på Askøy, og som smakte fortreffelig, ikke minst var hvalkjøttet knall, er NyttiOs.com sin dom, og vi var ikke de eneste som mente det.

– Folk får smake både varm- og kaldrøkt laks, torsk og hval, og hval har det virkelig godt unna på, så jeg må få på plass mer til de neste markedsdagene, sier han.

«Fiskarlepsøyen» besøkte islendingen
Mens vi står på standen til islendingen, dukker det opp en kjenning for mange osinger. Selveste «fiskarlepsøyen» har solgt fisk på Os lenge.

– Det ble vel nesten 50 år, sier han til NyttiOs.com, før han hilser på den islandske fiskeren.

– Det er flott at du vil starte fiskebutikk i Os, sier han videre.

Og Lepsøyen likte det han fikk smakt på.

– Det røkte hvalkjøttet var veldig godt, sier han, før han ruslet videre med familie til Hannes konditori, samme lokalene som han drev fiskebutikken i.

Og islandske Hlynur Freyr Vigfusson satte pris på besøket.

– Det var veldig hyggelig at han kom og hilste på og smakte på noe av fisken jeg har for salg.