– Jeg er så stolt av meg selv

– I dag er det 40 år siden jeg begynte å jobbe, og jeg er i samme firma ennå, sier Brynjar Øvstedal så halve Os får det med seg.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Brynjar Øvstedal (Doc), for mange kjent som keeper på Os, trener på Nore Neset og ihuga Leeds-fan, dropper innom Hannes konditori og Musikkbar i lunsjtider fredag.

– Jeg har fått fri i dag. Det er nemlig 40 år siden jeg begynte å jobbe hos Brødrene Hauge (i dag Veidekke) som forskalingssnekker. Jeg var 17 år og startet i lære på St. Hans 1977, sier han entusiastisk.

– Egentlig skulle jeg ikke begynne før i august, men jeg maste meg til å få begynne tidligere, slik at jeg kunne spare meg opp litt penger til Norway cup. Jeg fikk 22 kroner timen som lærling den gangen, og det var godt betalt som læregutt. Min far mente jeg fikk alt for mye, forteller han videre.

– Jeg var stille og forsiktig de første dagenei den nye jobben, men ble ganske fort varm i trøyen.

I dag er Brynjaren fornøyd med at han har holdt ut i den samme jobben i 40 år.

– Det har vært en kjempeflott arbeidsplass som har tatt godt vare på folkene sine. Og så har jeg hatt fantastiske kolleger.

Torsdag ble det kake i brakken i Endalausmarka hvor han for tiden jobber.

Og selvsagt ble det kake på Hannes konditori også, det sørget «Bossen» (Bjørn) for. Han er innehaver av stedet sammen med sin kone Hanne.

– Tusen takk, Bosse. Dette er bare helt fantastisk, og kaken smakte nydelig.

Mandag møter Brynjaren på jobb igjen hos Veidekke, men til høsten blir det fest.

– Veidekke har alltid fest. Til høsten er vi tre som hedres etter 40 år i det samme firmaet. Jeg er så stolt over meg selv, avslutter han.