«Det Store Bjørnefjordmåltidet»

I Mandag ble Bjørnefjorden Matkultur og et helt spesielt kortreist måltid som serveres til høsten lansert.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook

Os kommune ønsker å få til en mobilisering av matprodusenter i Os/Bjørnefjorden, og søkte derfor Hordaland fylkeskommune om støtte til prosjektet.

Og noen dager før vi gikk inn i 2017 kunne du her på NyttiOs lese at kommunen fikk 150 000 kroner i støtte til prosjektet.

Og kommunen vil få til en mobilisering av matkultur og matprodusenter i regionen for å løfte interessen og aktiviteten rundt mat og matproduksjon i Bjørnefjordregionen.

Mandag ettermiddag lanserte Os kommune Bjørnefjorden Matkultur med en helt ny nettside, men og et helt spesielt måltid, «Det Store Bjørnefjordmåltidet», som skal gå av stabelen i Oseana den 7. oktober.

Bjørnefjorden Matkultur er et samarbeid mellom mataktører i regionen som har som mål å fremme matkultur rundt Bjørnefjorden.

«Bjørnefjorden Matkultur skal gjera mat og råvarer frå regionen etterspurt, kjent og tilgjengelige. Bjørnefjorden Matkultur skal bidra til utvikling, vekst og framtidstru hos bønder, produsentar, matforedlare, spisestader og andre som arbeidar med mat».

«Det Store Bjørnefjordmåltidet»
Bjørnefjorden Matkultur inviterer til en helt unik opplevelse lørdag 7. oktober.

«For å gjere mat og råvarer frå regionen kjent, har vi satt saman ein spesiell kveld i Oseana. «Det Store Bjørnefjordmåltidet». Du får servert ein heilt eineståande meny, utelukkande basert på ingrediensar frå Os, Fusa, Samnanger og Tysnes».

Hele næringen står klar med sine råvarer: fra lam til kalv, egg og ost, bær og frukt, ville vekster, fisk og skalldyr. Menyen blir til ut fra råvarene som er tilgjengelig på selve dagen. Hele næringen rundt Bjørnefjorden har fått invitasjon til å levere/ være med.

Maten skal lages av et kokkelaug som alle bor eller jobber i regionen, og de vil bli ledet av Matattache Gunnar Nagell Dahl fra Os.