Messe, musikk og seilskute

Det ble livlig både på Øyro i havneområdet og på Oseana denne lørdagen. BILLEDSERIE


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Lørdagen startet med ganske godt vær, noe som trakk osingene både ned i sentrum og til havnen. Ja, for ryktet gikk om at en staselig dame fra Bergen skulle seile inn fjorden.

FOTO: Jan Petter Svendal

Og damen var selvsagt Statsraaden. Nei ikke Olje og energi ministeren, for han heter jo Terje. Nei vi snakker om den flotteste damen i byen mellom de syv fjell, seilskuten Statsraad Lehmkuhl.

Og selvsagt kom hun skridende inn fjorden samtidig som det begynte å dryppe fra oven. Men det stoppet ikke skuelystne fra å ta turen ned i havnen for å ta henne i mot.

Og like før skuten klappet til kai stemmet Os mannskor i med Os-songen, noe som selvsagt ble godt likt langs kaien.

Musikk og messe i Oseana
Men det kom musikk også fra Oseana. Der var det Old Timers Bigband (med vokalinnslag fra Marita Moe Sandven og Jan Haaland) som kjørte på, og det til en smekk full foajé.

FOTO: Jan Petter Svendal

Inne i Oseanasalen hvor det var kunst- og håndtverksmesse, var det ikke like fullt mens musikken pågikk, men da det ble pause, kom folket inn for å se og handle.

Og tilbakemeldingen fra utstillerne var litt variert.

– Det har vært mye folk og jeg har solgt masse, sa en av utsillerne til NyttiOs.com.

– Det har vært lite folk og dårlig salg, men opplegget er veldig fint, og jeg kommer gjerne igjen, sa en annen.

Osbadet stilte ellers med en flytende hinderløype i Mobergsvika, og den ble brukt av et fint knippe utfordrere.

– Det har vært 15 personer som har vært gjennom hinderbanen. Noen i bare badetøy, mens andre hadde våtdrakt, og det trengtes, for det var kaldt i sjøen, sier Jon Sivert Rykkel til NyttiOs.com.

Daniel Skotheim hjalp til med å få partyteltene opp. FOTO: Jan Petter Svendal

Bryggedans
Men lørdagen er ikke over. For lørdagskvelden blir det bryggedans på kaien fremfor Os sjøfront, og rekebord under tak på Statsraaden.

Og på kaien var både næringssjef Daniel Skotheim og senterleder for Os sentrum, William Lindborg i full gang med å sette opp telt.

– Det er solgt 450 billetter til i kveld, og jeg tror det skal bli kjekt både under taket på teltene vi setter opp og under duken på Stasraaden, så det er bare å komme osinger, for dette blir en kjekk kveld, sier Daniel Skotheim,