RadiOs fortsetter på FM

21 juni går NRK over til DAB og de runder av på FM-båndet. Men lokalradioen i Os og mange andre lokalradioer blir værende.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

11. januar i år startet NRK slukkingen av sine kanaler på FM-båndet og gikk over til DAB. Først ut var Nordland fylke og siden har de også slukket i Trøndelag, Møre og Romsdal, Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland.

Onsdag 21. juni klokken 11.11.11 slukker NRK sine kanaler i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene og 15. september slukker de store kommersielle kanalene sine FM-sendinger og går over til bare DAB.

Se mer om slukkingen 21. juni her!

Å gå over til DAB betyr store kostnader for de forskjellige radioene. Derfor får lokalradioene fortsette på FM-båndet, i første omgang i 5 år fremover.

Det betyr at RadiOs blir å finne på FM 103,2 og 105,1 mhz også de neste årene.

RadiOs har de siste årene også vært mulig å lytte til via nettsiden RadiOs.no.

Og for ca ett år siden fikk de også på plass en App som kan lastes ned, og dermed kan du lytte til lokalradioen på mobiltelefon og nettbrett via appen.

Selv om de store radiokanalene forsvinner over på DAB, er det ikke noen grunn til å kaste FM-radioen, for både RadiOs og andre lokalradioer blir altså værende på FM.

På flere nyere DAB-radioer er det også mulig å lytte til FM, og så finnes det adaptere til både bilstereo og hjemmestereoanlegg, som gjør at du kan lytte til DAB på disse.

Og har du en TV-pakke fra noen av de store leverandørene, så kan du også lyttet til de store radiokanalene via TV-portalen.