Glassveggen og foldedørene er kommet på plass

Det nye «kulturhuset» i Vognhallen nærmer seg ferdigstilling.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I oktober kunne du her på NyttiOs.com lese at Os kulturutvikling planla å bygge et «allrom» på 155 kvadratmeter for utstillinger, verksted, gjesteatelier og mindre konserter i sørenden av Vognhallen.

I november ble den midlertidige garasjen som brannvesenet hadde disponert i Vognhallen, revet, og hallen ble ryddet for å gjøre klart til bygging av et nytt bygg i bygget. Og i begynnelsen på januar kom byggingen i gang.

Innvendig er det meste ferdigmalt og det har blitt lyst og trivelig.

Men både Os kulturutvikling og arbeidere på bygget har ventet på at den siste veggen i glass og med foldedører ut mot Vognhallen skulle komme på plass.

Les også: Snart Skulptursymposium i Vognhallen igjen

Sperrene i Vognhallen blir synlige i taket på det nye lokalet. FOTO: Jan Petter Svendal

Og like før pinsehelgen ble glassfasaden montert. Og glassveggen gir en flott effekt. Om man står inne eller ute, så får man uansett følelsen av at «huset i huset» er en del av Vognhallen.

Flott er det også at de gamle sperrene på Vognhallen blir synlig enten man står nede eller på hemsen i det nye lokalet på 155 kvadratmeter.

Bygget er kostnadsregnet til 3,2 milloner kroner.  Os kulturutvikling stiller med 1,5 millioner kroner i egne midler, mens 1,7 millioner kroner låner de, med en kommunal lånegaranti.

Det nye lokalet vil bli tatt i bruk til Skulptursymposiumet som begynner i Vognhallen 26. juni. Da blir det og en skulpturutstilling i lokalene. Kunstnerne skal også spise lunsj der under symposiet.

Og videre skal «huset i huset» kunne brukes til utstillinger, verksted, gjesteatelier, mindre konserter. Det skal og kunne leies av private til markering av dager, konfirmasjoner, med mer.