Sjekket russebiler på Halhjem

 Store mengder russ la torsdag turen mot Kongeparken.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Torsdag morgen rigget Statens vegvesen seg til på Halhjem fergekai for å kontrollere tunge kjøretøy, men og russebilene som var på vei til Kongeparken.

– Vi har kontroller av tunge kjøretøy på kaien minst en gang i uken, men i dag har vi ogspå fokus på russebiler på vei til Kongeparken, sa John Kåre Larsen til NyttiOs.com.

Da NyttiOs var på kaien var det ingen russebiler der, men Statens vegvesen hadde snakket med flere tungbilsjåfører.

– Så langt har det ikke vært noe alvorlig å slå ned på. Vi har gitt noen muntlige pålegg på tekniske ting, som de stort sett har utbedret på kaien, sa Larsen videre.

Sjekket russebiler
Når det gjaldt russebiler så kom de sigende utover torsdag ettermiddag og kveld, og Statens vegvesen skulle være på plass til rundt midnatt.

Kontrollørene fra Statens vegvesen kom stort sett med faderlige råd da de sjekket russebilene og russebussene på kaien.

– Det er viktig at alle har seteplass, sikkerhetsbelter og sitter trygt. I tillegg er vi obs på at det ikke er løse gjenstander inne i bilene som kan skape fare. Vi sjekker selvsagt at sjåførene har førerkort, sier Jan Rune Presttun i Statens vegvesen  til Bergensavisen

Flere av russebilene var allerede forhåndsgodkjent og utstyrt med oblat, noe som gjorde kontrollene på kaien enklere.

Også politiet i Os var på kaien da NyttiOs.com var innom torsdag formiddag.

– Vi kommer til å være innom kaien med jevne mellomrom utover torsdagen for å følge med, sa politioverbetjent Audun Hadler-Olsen til NyttiOs.com.

I dag fredag samles 13 500 russ i Kongeparken ved Stavanger for å feste og for å få med seg konserter.  Karpe Diem og Tinie Tempah er blant artistene som står på scenen i helgen.