Kårer Norges vakreste innflyginger

Pilotene hos SAS presenterer sine favorittinnflyginger.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Vi vestlendinger trekker selvsagt frem våre omgivelder når vi skal komme med favorittiinflyging til flyplasser i Norge.

Ingen tvil om at fjell, sjø og Folgefonna er vakkert på vei mot Bergen lufthavn, men har vi den fineste innflygingen?

Med mange år bak spakene i all slags vær, er det få som har mer erfaring enn SAS’ piloter når de også skal kåre Norges vakreste innflyginger.

Spektakulære Ålesund, Bodø og Tromsø gikk helt til topps i den uformelle kåringen som er en del av SAS nyeste kampanje ”Home is a world of its own”, der vi ønsker å trigge nysgjerrigheten til å oppdage en verden av opplevelser her hjemme i Norge.

En Norgesreise starter ofte i luften, og selv erfarne piloter tar frem superlativene når de beskriver Norges vakreste innflyginger.

I en undersøkelse gjort nylig ble Ålesund, Molde, Bodø og Tromsø utpekt som favoritter når SAS’ piloter skal inn for landing.

Som en av SAS’ egne ansatte uttrykte det:

-Jeg har fått lov til å fly langt i 16 år og reist verden rundt over hele SAS sitt rutenett i tre verdensdeler, men det er ingenting som slår å fly i Norge.

– Man reiser verden rundt på leting etter det man trenger, og så vender man hjem for å finne det, sier markedssjef for SAS i Norge, Marianne Orderud. Norge byr på utallige reiseskatter, og vi i SAS ønsker å vise høydepunktene som begeistrer selv de som har reist svært mye i sitt liv.

Gjennom kampanjen ”Home is a world of its own” som vil gå på TV og kino fremover, fortelles historier med utgangspunkt i personlige opplevelser – der naturen, stillheten og sansene spiller hovedrollene.

Klikk her for innflygingen til Bodø!

Pilotenes karakteristikker av landet fra luften er preget av beundring:

– Hele veien fra Oslo til Ålesund er det stort sett bare nydelige fjell. Det er utsikt i verdensklasse!

– Jeg har flydd i 29 år, men ingen steder slår å kunne fly over Geiranger og Hjørundfjorden med spektakulære fjorder og fjell, sier  flykaptein Arne Krogen.

Klikk her for å se nnflygingen til Ålesund!

Som kjent er det ikke bare fint vær som pilotene må hanskes med i sin hverdag langs dette vakre med også flymessig krevende landet:

– Tromsø har en utfordrende innflyging. Her må vi bruke vår erfaring og kunnskap, og ta ekstra hensyn til vær og vind i enda større grad enn lenger sydover. Det er nydelig, sier Eivind Ajer Olsen, kaptein i SAS.

Styrmann Trond Palacios Olsen, legger til at det som kjennetegner Nord-Norge er den enorme kontrasten.

– Det hvite fra land går rett over i blått på sjøen, og det gjør det til noe helt spesielt.

Klikk her for å se innflygingen til Tromsø!

SAS flyr til 15 destinasjoner i Norge, og i ukene som kommer vil SAS’ erfarne crew også dele sine beste reisetips for gode opplevelser på bakken.