Bli med på den store strandryddedagen!

Selv om det ble ryddet tidligere i vår, ligger det mye søppel og slenger på strendene våre.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Strandryddedagen lørdag 6. mai 2017 løftes opp på et nordisk nivå når Norden for første gang samles til en felles dugnad mot marin forsøpling.

Hold Danmark Rent, Pidä Saaristo Siistinä ry (Finland), Ringrás (Færøyene), Landvernd (Island), Håll Sverige Rent og Hold Norge Rent mobiliserer i år til en nordisk strandryddedag, og flere titalls tusen frivillige over hele Norden skal ut og rydde.

– Vårt mål er blant annet økt bevissthet om marin forsøpling som miljøproblem og økt mobilisering til opprydding over hele Norden, forteller daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, som også er nordisk prosjektleder for Nordisk strandryddedag 2017 og initiativtaker til samarbeidet.

Bli med på dugnaden!
I Norge er Nordisk strandryddedag en del av årets strandryddeuke 2. – 7. mai.

Hold Norge Rent oppfordrer alle til å bli med på dugnaden i løpet av denne uken, og lørdag 6. mai skal både statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Vidar Helgesen ut og rydde.

Se Hold Norge rent sin ryddeveileder her!

Rydder også i innlandet
Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år forventer Hold Norge Rent flere deltakere enn noensinne.

Målet er å mobiliserer minst 25 000 frivillige i løpet av årets dugnad som både finner sted langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer så vel som i skog og mark.

Årets ryddesesong startet allerede i begynnelsen av februar flere steder i landet.

Tusenvis av frivillige har allerede vært ute og ryddet, og hittil har over 20 000 frivillige meldt seg på i kampen mot marin forsøpling.

Alle står fritt til å bestemme dato for egen ryddeaksjon. Hvis det ikke passer å rydde nå, kan man velge å rydde ved en senere anledning.

1 000 tonn marint avfall
– På nordisk nivå har vi som mål å mobilisere minst 65 000 frivillige og samle inn minst 1 000 tonn marint avfall, forteller Gulbransen.

Hver dag er en ryddedag!
Husk at hver dag kan bli en ryddedag, og alle står selvsagt fritt til å bestemme dato for egen ryddeaksjon.