Starter sjakklubb i Os

Tre sjakkentusiaster har funnet hverandre. Nå starter de klubb for både barn og voksne i Os.

 

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Dmytro Ostanin har bidratt med sjakkstoff til NyttiOs.com ved flere anledninger. Han har og hatt ønske om å få til en klubb i Os.

– Det er flere unge og voksne fra Os som reiser til Bergen for å lære seg å spille sjakk, og for å spille mot andre. Dette kan bli en lang reise etter skole og jobb, sier Ostanin til NyttIOs.com.

Prest Dmytro Ostanin på Norway Chess. Privat foto

Han har hatt tanker om å få til en sjakklubb i Os lenge. Så dumpet han borti Kai Even Hægland som har holdt kurs for barn i Os, og Daniel Skotheim (næringssjef i Os kommune).

– Vi tre har nå sammen tatt initiativ til å startet Os sjakklubb, som skal være en klubb for både barn og voksne, sier Dmytro Ostanin til NyttiOs.com.

Klubben har allerede fått på plass en egen side på Facebook (Os sjakklubb), og i begynnelsen av mai inviterer de barn til en første samling.

– Vi inviterer barn mellom 7-12 år til å komme på vår første samling på Os barneskule 4. mai, og da håper vi å se mange der, sier Ostanin.

Enten du har prøvd sjakk før, har spilt mye, eller aldri har tatt i en brikke. Du er hjertelig velkommen til biblioteket på Os barneskule torsdag 4. mai kl 17.

– Vi holder på i 1,5 time, og har du et sjakkbrett, ta det med.