Tiggere i Os har tilbudt seksuelle tjenester

Nå går det mot tiggerforbud i Os.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Tirsdag kveld hadde NRK Brennpunkt en dokumentar om rumennerne som kommer til Bergen for å tigge og tilby seksuelle tjenester, og om bakmenn som tjener store penger.

Både i dokumentaren og i ettertid har politiet i Bergen gått ut og sagt at folk må si nei til tiggerne sine henvendelser og ikke gi noe.

Tilbudt seksuelle tjenester
NyttiOs.com har også fått flere bekreftelser på at kvinnelige tiggere har tilbydt seksuelle tjenester.

– Jeg har selv blitt tilbydt sex av unge rumensek kvinner utenfor butikker her i Os. Jeg har også blitt fortalt av andre at de har blitt tilbudt seksuelle tjenester, både utenfor senteret og utenfor andre butikker her i Os, sier en mann som ønsker å være anonym til NyttiOs.com.

Går mot et tiggerforbud
Dokumentaren på NRK har fått den politiske ledelsen i Os til å tenke at nå må tigging forbys. Både ordfører Marie Bruarøy og varaordfører Laila Reiertsen er klar for et forbud.

– Vi har en del rumenske tiggere i Os, som blir transportert hit i grupper. Mange av dem har vært svært pågående, spesielt mot barn og eldre. Slik vil vi ikke ha det, sier Bruarøy til Nettavisen.

– Vi har gode sosiale nettverk til å ta vare på de som trenger hjelp i Norge, legger hun til.

– Når vi ser at avdekkes et slikt enormt nettverk i Bergen, er ikke Os langt unna. Vi skal ikke være naive.

Saken kommer opp for formannsskapet 16. mai, men er sikret flertall.

– Høyre og Frp sørger for flertall, så dette blir noe av, når departementet har gitt sitt godkjent-stempel, sier Bruarøy – som tror dette kan realiseres før sommeren.