Rolig start på fjellet for Røde Kors

Mesteparten av oppdragene til Røde Kors har foreløpig konsentrert seg rundt bergensområdet.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Det har vert hele 5 leiteaksjoner i lavlandet rundt Bergen, og ingen av disse er særlig påskerelatert.

– Dette er mange oppdrag på kort tid for de frivillige i Røde kors som er igjen i lavlandet, noe som er nokså uvanlig på denne tiden, melder Hordaland Røde Kors.

– Det er unormal stor pågang av leteaksjoner her i området rund Bergen, særlig når en fikk to paralelleaksjoner i helgen, Kan områdeleder i Røde Kors Område 2 (stor Bergen) Inge Olav Skåden fortelle.

Tradisjonen tro så er det store mengder frivillige mannskaper på vakt i Påskefjellet i år også, Særskilt nå i helligdagene.

– Med over 100 frivillige strategisk utplassert på de ulike Røde Kors Hyttene i de mest besøkte utfartsstedene, klar til å rykke ut 24 timer i døgnet viss noen skulle ha behov for hjelp.

Så Langt i påsken har det vert relativt rolig i fjellet, først torsdag begynte det å ta seg opp med folk i løypene og skianleggene, og vi forventer enda flere folk i fjellet.

– Da kommer også skadene og henteoppdragene for Røde Kors. Dette er helt vanlig, statistikken forteller oss at er det en sen påske blir skade antallet lavere spesielt i begynnelsen av påsken Forteller Leder for Hjelpekorpsene i Hordaland Kent Eivind Vorland

Så langt har Hjelpekorpsene i Hordaland vert involvert i 13 store og små skader i fjellet, 6 ambulanseoppdrag utenfor vei, 1 Snøskred i Røldal, i tillegg til leiteaksjonene i lavlandet.