Nytt «smau» og nye butikklokaler

Og nå kan du sitte inne på Osøyro og kikke ut på Oselva.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Som vi tidligere har skrevet om, så er Os Næringspark AS (eiet av Knut Jarle og Espen Aspenes), i full gang med å friske opp bygget i Brugata hvor DNBhar holdt til i mange år.

– Vi har byttet ventilasjonsanlegg og er ferdig med å pusse opp i 2. etasje, hvor nå fire bedrifter har flyttet inn i kontorene, sa Espen Aspenes til NyttiOs.com i midten av februar.

Da fortalte han og at en kinarestaurant er på vei inn i lokalene hvor Nordisk rom tidligere holdt til, nærmest Engeline.

Men det stopper ikke der, for bygget skal få ny fasade, og i 1. etasje hvor DNB tidligere tok seg av kundene, blir det nå laget til butikklokaler.

– Vi tror at dette kan bli gode og attraktive butikklokaler, og skulle det vise segat vi tar feil, kan de omreguleres til andre typer virksomheter, sa Aspenes i februar.

Og i forbindelse med klargjøring av butikklokalene, er det også laget ny inngang, mellom gamle bankbygget og den nyeste delen.

Mellom de to byggene kan man se og gå ned til elven. FOTO: Jan Petter Svendal

Gammelt «smau» dukker opp igjen
Og mellom de to byggene er det også åpnet opp, slik at det nå blir et åpent «smau» mellom gamle bygget og det nyere bygget.  Men de to byggene er fremdeles bundet sammen, men da med en gangbro i 2. etasje.

Med denne åpningen på plass, er det mulig å se Oselva fra Os sentrum, for eksempel fra «Drageset-hjørnet»

For de som husker gamle Osøyro, så vet de at på den tiden lå det et gammelt bygg ved siden av gamle bankbygget (der hvor nyeste delen står i dag), og der holdt MK. Olsen til på flere plan, med blant annet leker, bøker og klær.

Også den gang skal det ha vært en liten åpning mellom de to byggene, omtrent slik Os Næringspark AS nå har åpnet opp igjen.