Mer fiskesprell i barnehager og skoler

Kunnskap hos de ansatte i barnehager og skoler får prioritert i regjeringens nye kostholdsplan.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Regjeringen vil bruke 10 millioner på prosjekter og tiltak som skal gi barn og unge gode opplevelser med sjømat. Om lag halvparten av pengene skal gå til kurs og opplæring av ansatte i barnehager og skoler, gjennom kostholdsprogrammet Fiskesprell.

– Barn og unge bør spise mer sjømat. De liker fisk når de får den servert på sin måte, og det er viktig at de selv får erfare at sjømat er godt. Med mer kunnskap om sjømat kan ansatte i barnehager og skoler bidra til å gi flere barn gode matopplevelser. Det er lettere å velge sunt når de vet det smaker godt, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

Å fremme god mat og gode måltidsvaner er en viktig del av regjeringens nye handlingsplan for bedre kosthold, som presenteres tirsdag 7. mars.

– Mat og måltider er viktig hele livet. Matvanene vi får når vi er barn betyr ofte noe for kostholdet vi har senere i livet. Vi vet at det er sosiale ulikheter i helse og kosthold, tiltak i barnehager og skoler kan bidra til å utjevne slike forskjeller, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s