Blir ikke dette bra?

img_6043Solide konstruksjoner med glass i skal holde osingene tørre under handleturene i Os sentrum.

 

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Denne uken startet lokale Johs Sælen & Sønn AS arbeidet med å sette opp de første baldakinene i Os sentrum.

Fra inngangen til Nordisk Rom og bort til hjørnet på Jernia er nå en solid og moderne konstruksjon kommet på plass, og i disse skal det komme glass i taket.

Osingene har en tid nå vært vant til store rene flater i sentrum, noe man har kunnet sett både på kjøre- og parkeringsmønsteret (nesten som i gamle dager).

Les også: Åpner grusbanen for parkering

Men med de nye baldakinene, blir det mindre plass for kjørende, blant annet i gaten mellom Jernia og S. Tvedt (Bydraget), hvor det kommer baldakiner på begge sider.

Og de nye baldakinene kommer til å gi både osinger og næringsdrivende godt med tak over hodet på ruskete dager. De går godt over tre meter ut fra husveggene, så nå blir det også mulig for butikkene å ha litt varer utenfor på våte dager.

De første tilbakemeldingene NyttiOs har fått på baldakinene, er udelt positive, men noen reagerer på den store konstruksjonen og mener at det arkitektoniske ikke passer til bygningsmassen i sentrum.

Tak over hodet blir det hvertfall, og om noen måneder (høsten) er nok de fleste osinger som skal handle i sentrum, veldig glad for at de er kommet.