Fire nye modeller fra Askeladden

Modellåret 2017 er et ekstraordinært år for Askeladden.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

– Dette modellåret introduserer vi hele 4 nye modeller noe som er ny rekord for varemerket Askeladden, sier daglig leder Henrik Askvik i Askeladden boats i en pressemelding.

De fire nye modellene er:
C76 Cruiser TSI
C65 Center Console
C65 Bow Rider (ble lansert September 2016)
C76 Center Cabin TSI

C65 Center Console får premiere på ”Dra til Sjøs”, som åpner i Straume Idrettspark på Sotra torsdag, parallelt med Båtmässan i Göteborg.

Etter en svært vellykket introduksjon av Askeladden C65 Cruiser under Sjøen for Alle i mars 2016 og C65 Bow Rider under Båter i Sjøen i september 2016 er C65 Center Console neste steg i Askeladdens innovativ produktutvikling som skal fornye dagens Day Cruisere, Cabin Cruisere, Bow Ridere og Skjærgårdsjeeper.

C65 Center Console er den tredje i rekken på den nye C65-Skrogplattformen med overbygg tilpasset dagsturer. Denne båten har mer bruksvolum og flere funksjoner en lillesøster C61 Center Console.

– Åpen, Stor, Elegant og Sportslig Skjærgårdsjeep
C65 Center Console er Askeladdens nye sports båt og er tredje båt ut på den nye C65-Plattformen. Båten tilbyr en stor åpen cockpit med sentrert konsoll med god beskyttelse fra elementene og ergonomisk passasje fra forut til akter på begge sider av konsollen.

Akterdekket tar med seg de unike løsningene fra C65 Cruiser og C65 Bow Rider. Med full passasje fra akter cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekka.

Akterbenken har vipperygg slik at man etter en dukkert kan slappe av på hekken og se på andre som leker seg i vannet.

Center Console løsningen tilbyr i tillegg stor og åpen cockpit perfekt for vannsport, soling og fiske. Det er lagt stor vekt på ergonomi og passasjen fra baug til akter er optimalisert i denne båten

Unikt for klassen – Stort og komfortabelt kabin med spyletoalett og konsoll- og skrogvindu

Center Console båtene i denne klassen mangler en ordentlig kabin og toalett løsning. Selv om mange foretrekker cockpit løsningen til senter konsoll båtene får dette mange til å velge Day Cruiser konseptet i denne klassen fordi dette konseptet tilbyr ordentlige kabin for overnatting samt toalett løsninger med skjerming fra omgivelsen.

Denne mangelen i senter konsoll konseptet har vi løst i den nye C65 Center Console. Denne båten tilbyr et stort og rommelig kabin med toalett. Her er det soveplass til to voksne med ergonomisk inngang. Båten har også to store konsoll- og skrogvindu som gjør kabinen lys og trivelig. Velger du Topline utstyrspakken får du spyletoalett og tank med trykkvann, belysning og ventilasjon!

Banebrytende skrogdesign
Det ble lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle den nye C65-Skrogplattform med de samme egenskaper som C75- og C61-Plattformen. Målet var å finne den optimale kombinasjonen av minimal planingsterskel, myk gange, tørr cockpit, høy hastighet, gunstig drivstofføkonomi og ikke minst god stabilitet.

For å oppnå alle disse egenskapene er store ressurser investert i avansert konstruksjons- og testarbeid. Resultatet er et banebrytende skrog med en relativt konvensjonell V-210 hekk, V-240 ved oppdriftssenter kombinert med et skarpt V-600 forskip. Alt i alt gir dette de mange fortrinn som var målet for C75 – det første nye skroget i Askeladdens C-Serie.

C65-Skrogplattformen har blitt lovprist av både fagpressen og våre kunder og er ‘’pound for pound’’ kanskje det beste skroget Askeladden har laget så langt.

Askeladden C65 Center Console er lettdrevet, sikker og har stort fartspotensiale.

Bygget for outboard fra 150 til 300 hk. Med største motor er fartspotensiale opp mot 50 knop.

– Med C65 Center Console markerer Askeladden videreføringen av en serie nyheter som vil glede det norske båtmarkedet i årene som kommer, sier daglig leder Henrik J. Askvik.