Tomflasker gir millioninntekt til Røde Kors i Hordaland

2773_2770__pantetrykkdsc1699sml_rgb_rgbI Hordaland skjedde også lotteriets mest utrolige historie.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Stadig flere deltar i Pantelotteriet. Det resulterte i at Røde Kors mottok 32 millioner kroner fra lotteriet i 2016. Av det beløpet fikk Røde Kors i Hordaland hele 1,9 millioner kroner. Det er en økning på 243 000 kroner siden i fjor. I Hordaland skjedde også lotteriets mest utrolige historie.

Siden starten i 2008 har Pantelotteriet bidratt med 156 millioner kroner til Røde Kors. Det betyr at lotteriet har blitt en av organisasjonens største inntektskilder. Halvparten av midlene går til Røde Kors lokalt.

Viktige midler
– Dette er fantastiske nyheter, sier Lars Atle Skorpen, daglig leder i Røde Kors i Hordaland. Han er utrolig takknemlig for alle som velger å trykke på Røde Kors-knappen når de panter

– Hver gang noen støtter oss gjennom Pantelotteriet øker vår evne til å bidra med mer og bedre humanitær innsats for de som trenger det mest, her hvor både du og vi bor.

Midlene Røde Kors får fra Pantelotteriet gir dem anledning til å prioritere økt fokus på utstyr og kompetanse innen redningsaksjoner, beredskapsarbeid og arbeid for ensomme i alle aldre.

– Vi kan også gjøre en større humanitær innsats for migranter, både på mottak og under integrering. Når du trykker på Røde Kors-knappen kommer flere og flinkere frivillige, og mer og bedre utstyr ut i andre enden. Det er til nytte for publikum i alle kommune over hele Hordaland, sier Skorpen, som lover at hver krone blir brukt fornuftig og målrettet.

Største butikk
Butikken i Hordaland som skapte mest penger til Røde Kors’ Pantelotteri er Rema 1000 Wergeland. Herfra kom det inn 233 740 kroner til lotteriet i 2016.

På landsbasis brukes i gjennomsnitt 11 prosent av all pant som innsats i Pantelotteriet. Butikken med høyeste markedsandel i Hordaland er Coop Prix Hansaparken, hvor hele 27,19 prosent av tomflaskene satses i lotteriet.
*
Meny Sletten har nest høyeste markedsandel og fikk 1. april i 2016 utrolig nok sin andre pantemillionær. Vinneren trodde først det var en spøk, men skjønte etter hvert at han hadde vunnet toppgevinsten.

Siden starten i 2008 har 42 personer blitt millionærer i Pantelotteriet. Fem av dem kommer fra Hordaland, men det kunne vært seks!

I slutten av september 2016 opplevde Pantelotteriet noe svært uvanlig, da en person gikk fra milliongevinsten sin på Spar Skånevik i Hordaland. Personen ble aldri funnet, og millionen ble til slutt delt mellom det lokale Etne Røde Kors, Røde Kors nasjonalt og Sparbutikken, som fikk finnerlønn for å ha levert loddet tilbake til Pantelotteriet.