Byggingen er i gang i Vognhallen

img_5385-2Til sommeren skal en ny kunst- og kulturarena stå ferdig.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I oktober kunne du her på NyttiOs.com lese at Os kulturutvikling planla å bygge et «allrom» på 155 kvadratmeter for utstillinger, verksted, gjesteatelier og mindre konserter i sørenden av Vognhallen.

I november ble den midlertidige garasjen som brannvesenet hadde disponert i Vognhallen, revet, og hallen ble ryddet for å gjøre klart til bygging av et nytt bygg i bygget.

ta-inn-hele-skjermen-12-10-2016-080544Byggingen er i gang
Sist uke kom endelig byggingen i gang, og går alt etter planen, skal det nye bygget i sørenden av Vognhallen stå ferdig ved utgangen av mai.

Bygget er kostnadsregnet til 3,2 milloner kroner.  Os kulturutvikling stiller med 1,5 millioner kroner i egne midler, mens 1,7 millioner kroner låner, med en kommunal lånegaranti.

Les også: Til sommeren blir det skulptursymposium igjen

Bygget er skissert slik at det ikke skal være til hinder for aktiviteter i resten av Vognhallen. Os kulturutvikling tror at Vognhallen med det nye lokalet vil bli enda mer attraktiv for både konserter, marked og kunstutstillinger.

«Det nye lokalet i Vognhallen vil bli bygget slik at hallfølelsen og den karakteristiske  Vognhallfasaden blir bevart», skrev Os kulturutvikling i et brev til Os kommune.

Den store innvielsen av bygget blir nok i forbindelse med Os internasjonale skulptursymposium fra 25. juni til 9. juli 2017.