Frykter du fredag den 13?

Illustrasjonsfoto: Jan Petter SvendalMange tror at det er større fare for å bli rammet av ulykker på fredag den 13. Men hva sier tallene fra forsikringsselskapet?


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

I morgen er det  fredag den 13. januar. En kombo av dato og ukedag som får mange overtroiske til å ta nervøse skritt ut i hverdagen, og skue engstelig etter svarte katter og stiger som står i veien.

Mye tyder på at kombinasjonen av fredag og tallet 13 er dobbelt ulykke, fordi både dagen fredag og tallet 13 hver for seg har vært regnet som et tegn på ulykke i ulike religioner og kulturer siden tidenes morgen.

Tallenes tallenes tale
Men blir det rapportert flere ulykker til forsikringsselskapet denne dagen?

– Vi har gått gjennom statistikk for de siste årene, og fasiten er at det faktisk skjer færre ulykker på fredag den 13. – enn vanlige fredager. Det gjelder alle ulykkestyper; brann,- vann- og personskader og ulykker med og uten bil. Vi har ikke noen statistikk på hvor overtroiske nordmenn er, men det viser seg i alle fall at sjansene for at du skal råke ut for en ulykke hvor du har bruk for forsikringen din er mindre enn på andre dager, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Det er drøyt 12 prosent mindre sjanse å bli utsatt for bilulykker fredag den 13. Når det gjelder reiseskader er det 3 prosents mindre sjanse å bli utsatt for noe fredag den 13, opplyser Tryg Forsikring.

Mer forsiktig enn vanlig
Arvid Steen tror at grunnen til at det er færre skader på fredag den 13. enn vanlige fredager er at folk er mer forsiktig.

– Kanskje grunnen er at mange er ekstra varsomme og tar færre sjanser på denne «ulykkes-datoen»? sier han.

Han har et godt råd til deg som fremdeles er litt skeptisk til fredag den 13.

– Vårt råd er å møte fredagen som alle andre fredager. Ingen grunn til å stresse seg opp og frykte det verste. Av alle årets dager er faktisk fredag den 13. en trygg start på helgen. Og som alltid; det er alltid lurt å være forsikret om det allikevel skulle gå galt, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s