Oppfordrer osingene til å si nei til bro over Bjørnefjorden

ta-inn-hele-skjermen-11-01-2017-093352-001En underskriftskampanje skal påvirke lokale politikere i Os til å si nei til bro.

 

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

På underskrift.no er det laget en underskriftskampanje som sier nei til bro over Bjørnefjorden.

«Sentrale myndigheter er i ferd med å rasere naturen i Søre Øyane, og mange lokale politikere her i Os står bare passivt og ser på», skrives det i innledningen på underskriftskampanjen.

Og det hele vinkles opp til at lokale politikere torsdag skal ta stilling til et høringsforslag.

«Torsdag 12. januar skal kommunestyret i Os behandle eit høringsforslag frå Statens vegvesen til trasevalg for brua over Bjørnefjorden med forslag om ilandføring i Søre Øyane.
Folket må stå samla, og kjempe mot bru, stå samla for å bevare naturperla Kobbavågen, stå samla for å sikre at dei som kjem etter oss kan få nyte den sjeleroa, stillheten, og unike naturopplevingane ein finn i Kobbavågen», skrives det videre på kampanjesiden.

Og i skrivende stund (onsdag morgen) har 840 signert, og 932 har delt på Facebook.

Fakkeltog på torsdag
Torsdag ettermiddag blir det også arrangert et demonstrasjonstog/ fakkeltog.

«Oppmøte ved Vognhallen kl.16.15. Der vil det bli utdelt faklar. Toget går frå Vognhallen og over gangfeltet mot Essoen, fortsetter på fortauet og går over gangfeltet mot taxiholdeplassen, fortsetter forbi bussholdeplassen og så ein runde rundt kommunehuset før toget stoppar framfor inngangen til kommunestyremøtet. Ta gjerne med plakatar med slagord og teksten til Øyasongen dersom du ikkje kan den utenat».