Lokale Neoplasma gir ut ny plate

unnamedSnart blir det releaskonsert i Bergen.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Neoplasma fra Os slipper ny plate fredag 13. januar, og holder releasekonsert på Inside i Bergen 27. Januar.

Metallbandet Neoplasma fra Os ble til i 2008, da 5 ungdommer slo seg sammen for å være med i Ungdommens kulturmønstring.

Neoplasma spilte inn sin første demo/ep «Die With A Smile» i Conclave & Earshot studios i slutten av 2008. Dette gav de også en del lokale spillejobber, blant annet som oppvarming for Battalion og Imbalance.

I 2009 vant de UKM finalen for rock i Hordaland, som sendte de til landsmønstring i Trondheim.

Mellom spillejobber og øvinger ble 8 sanger komponert og
spilt inn til debutalbumet «Tumor Of Hate». Albumet ble ikke helt som forventet da lite studioerfaring og lavt budsjett førte til dårlig lydkvalitet. Debuten førte likevel med seg gode avisanmeldelser,
radispilling på P3 Pyro og Symphonium samt flere konserter.

– Et konserthøydepunkt var på Rock N´Lol festivalen i 2011 foran et stort publikum.

Bandet ivrer etter en ny debut, og starter i 2013 en pre-produksjon av det som skal bli 9 låter til et nytt album. Neoplasma melder seg på Emergenza festivalen i 2013 og når frem til Bergensfinale på USF Verftet.

Ny plate
Med unntak av en oppvarmingsjobb for Purified in Blood i 2014, valgte bandet å trekke seg tilbake for å fokusere på innspilling av det nye materialet.

– Innspilling av platen er gjort på egenhånd, med unntak av vokal og trommer. Trommer ble spilt inn i TomTom studio og vokal ble spilt inn hos Tor Vegard Aksnes som også har mikset og mastret albumet. Han har også produsert musikkvideo til låten Imperium, samt laget albumgrafikk.

– Albumet som har fått navnet «Watch The Fire» blir utgitt digitalt 13. januar, og Neoplasma er mer klar enn noensinne for fremtiden.

– Det er lagt stor vekt på lydkvalitet og på å finne vår egen sound, og vi har ikke sagt oss ferdig før resultatet var perfekt i våre ører. Musikken på «Watch The Fire» er tung, progressiv og
melodisk med aggressiv growling og seige breakdowns.

To av låtene er allerede sluppet, og er tilgjengelig via Soundcloud, Urørt og YouTube (se linker under). Låten Imperium har også fått spilling på P3Ruben.

Bandet består av:
Vokal: Patrick Gaassand
Trommer: Ivan Rolstad
Gitar: Martin Aarland
Gitar: Christer Havsgård
Bass: Jørgen Omre Larsen