«Rundingen» skal fjernes

img_6540I første omgang blir det lagt fliser på plassen, men det kan komme butikklokale. Senteret skal også bytte ut glasset i «pyramiden».


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Møteplassen, rundkjøringen, rundingen, ja, kjært barn har mange navn. Ja for kjær har den vært, plassen ved fontenen på Amfi Os.

Men nå går det altså mot slutten for plassen med benker, planter og steiner, og kunstverket til Arne Mæland i midten.

– Det er på tide med litt forandringer, så neste uke fjerner vi plassen ved fontenen, sier senterleder Silje Lygre til NyttiOs.com.

Kommer det butikklokale der i stedet?

– Nei, i første omgang vil vi fjerne det som er der og så legge fliser, så får vi se på sikt hva som skjer, sier hun videre.

– Vi kommer nok til å lage til noe, slik at det ikke bare blir en stor åpen plass, legger hun til.

Hva med kunstverket (laksene i bronse) som Arne Mæland har laget?

– Vi har en dialog med Arne, og han er på saken med å tilpasse kunsten til å stå et annet sted på eller ved senteret. Vi liker de tankene han har kommet med, så får vi se hvordan det blir når han er ferdig.

Bytter ut glasset på taket
Senteret skal også i gang med å bytte ut alt glasset i «pyramiden» over «møteplassen».

– Vi skal bytte ut alt glasset i «pyramiden» i løpet av våren. Det gamle glasset skal ut, og inn kommer solreflekterende glass, som gjør at det mer behagelig inne på varme sommerdager, sier Silje Lygre.

Og interessen for å leie lokaler på Amfi Os er absolutt tilstede.

– Det er stadig henvendelser som går på å få leie lokaler på senteret, både til meg og til eiendomssjef Solveig Hunhammer, men for øyeblikket fokuserer vi mest på de leietakerne vi har, avslutter Lygre.