Livbøyer tatt av vinden

img_0948-11– Gi beskjed om du ser livbøyer som er forsvunnet.


Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

– Mange livbøyer er tatt av storm og uvær de siste ukene. Noen er skadet, andre blåst bort. Dette kan få fatale konsekvenser om ulykken er ute, sier leder i Tryg Forsikring, Norge, Espen Opedal.

Nå ber selskapet folk om å gi beskjed til selskapet, om de ser livbøyer som er forsvunnet, slik at Tryg kan erstatte de ødelagte bøyene.

Det har vært mye storm og uvær de siste ukene, og Tryg har fått inn et titalls meldinger om livbøyer som er tatt av vinden og forsvunnet i uværet.

– Vi håper at folk kan hjelpe til med og sjekke at livbøyene er på plass, og gi beskjed om de ser en livbøye som er ødelagt eller blitt borte. Bøyene er der for å redde liv, sier Tryg-sjefen.

Livbøyedugnad
Espen Opedal forteller at livbøyen også redder liv utenom sommersesongen. Tryg regner med at bøyen har reddet over 1000 liv. Livbøyen vil garantert bidra til å redde liv også i 2017.

– Det vi for enhver pris vil unngå er at det skjer drukningsulykker på grunn av at livbøyer har blitt borte eller skadet i forbindelse med uværet, sier Espen Opedal.

Reddet 1000 liv
Tryg har siden 1952 plassert ut 40 000 livbøyer langs kyst og vann, som til sammen har blitt brukt i tusenvis av små og store redninger siden den første bøyen ble hengt opp i 1952. Livbøyene henger på mange forskjellige steder, fra havnebassenger, naustvegger til skogstjern.

– Mange bøyer som er tatt av været vil reke opp i fjæren i løpet av de nærmeste dagene. Dersom det ikke er et tomt livbøyestativ i nærheten, kan finneren gi den til nærmeste båtforening eller kommune, da de ofte har behov for erstatningsbøyer.

– Bøyene brukes for å redde liv flere ganger i året – ikke bare om sommeren, sier Opedal.

Sjekkliste for livbøyen:
Bøyen skal henge klart synlig på stativet sitt.
Linen skal være festet til bøyen med en solid knute.
Tauet skal være uten knuter, og være kveilet opp inni lineflasken. Lineflasken skal henge i eller ved bøyen.

Dersom du ser en livbøye som er ødelagt eller borte, kan du konktakte Trygs samfunnsansvaravdeling: livboye@tryg.no