Hundreogettåringen stikker fra regningen

hundreogettaringen-som-stakk-fra-regningen-og-forsvantSe Allan Karlsson dra ut på nye eventyr når Bygdekinoen besøker Oseana til helgen.


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Søndag 8, januar klokken 16 og klokken 19 er det klart for årets første filmvisninger i regi av Bygdekinoen i Oseana.

Først ut klokken 16 er en animert utgave av udødelige Dyrene i Hakkebakkeskogen.

Se trailer!

Dyrene i Hakkebakkeskogen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn.

I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten.

Søndag klokken 19 kommer film nummer to om gamle Allan Karlsson, som igjen drar ut på eventyr.

Se trailer!

«Hundreogettåringen»
«Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» ble en enormt stor suksess, både i hjemlandet Sverige og i mange andre land. Bare i Norge ble den sett av nesten 240.000 på kino.

«Hundreogettåringen» skildrer nok en gang Allan Karlsson som skal ut på nye eventyr. Denne gang skal han reise fra Bali tilbake til Sverige, med både CIA-agenter, balinesiske pengeinnkrevere og et svensk brusfirma hakk i hæl.