Kartonggjenvinning sparer «et halvt Laksevåg» i energi

kartonggjenvinning-sparer-en-halv-laksevaag-i-energiFibrene i en drikkekartong kan gjenvinnes og gjenbrukes 6-7 ganger.

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Vestlendinger flest føler seg trygge på at drikkekartongene de resirkulerer faktisk blir gjenvunnet og brukt til å lage nye produkter, ifølge en ny måling. Hvert år gjenvinnes det kartong i Norge tilsvarende halvparten av energiforbruket til alle innbyggerne på Laksevåg.

– Folket tillit er helt avgjørende for at dagens retur- og gjenvinningsordninger kan fungere i Hordaland og de andre fylkene i vest, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

En fersk måling foretatt av Ipsos i årets fjerde kvartal viser at kun 16 prosent av innbyggere på Vestlandet tviler på at drikkekartongene som leveres inn faktisk blir materialgjenvunnet. På landsbasis ligger tallet helt nede på 12 prosent.

– Vi jobber hardt med å få husstandene til å bli enda mer bevisste på å sortere avfallet sitt. Det meste av emballasje du bruker kan materialgjenvinnes, men det betinger likevel at du er motivert til å gjøre denne innsatsen. Derfor er det godt nytt for miljøet at stadig flere får tillit til det viktige gjenvinningsarbeidet, sier Røine.

Sparer «en halv Laksevåg» i energi
Kartonger som kildesorteres går til materialgjenvinning og blir til nye kartong- eller papirprodukter. Fibrene i en drikkekartong kan gjenvinnes og gjenbrukes 6-7 ganger.

– Hvert år samler vi inn over 35 000 tonn kartong på landsbasis. Ved å gjenvinne disse kartongene sparer vi nesten 140 millioner kWt, som omtrent tilsvarer halvparten av det årlige energiforbruket til alle som bor på Laksevåg i Bergen, sier Røine.

I fjor ble 62 prosent av alle drikkekartongene kildesortert av forbruker og gikk dermed til materialgjenvinning, og denne andelen øker hvert år. Det viser tall som Grønt Punkt Norge har rapportert inn til Miljødirektoratet.

(Pressenytt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s