Setter inn tiltak i forbindelse med stormen «Urd»

os-rc3b8de-kors-huset_width_524Røde Kors huset og mannskapene til Os Røde Kors står til osingene sin disposisjon når stormen «Urd» kommer mandag ettermiddag/ kveld.

 

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

I samarbeid med beredskapsledelsen i Os kommune vil Os Røde Kors sette inn disse tiltakene i forbindelse med ekstremværet URD som er antatt å treffe oss mandag:

Røde Kors huset vil være døgnåpent fra kl. 1600 2. juledag og til beredskapssituasjonen er avsluttet. Huset finner du ved innkjøringen til Os vidaregåande skule i Kolskogen.

– Huset har eget strømaggregat og de som har behov for, i tilfelle strømbrudd, å varme småbarnsmat, hente vann fordi deres egen pumpe ikke virker, lade mobiltelefon, osv. eller har et behov for å være sammen med noen i en ukomfortabel situasjon er hjertelig velkomne. Alle skal få en varm kopp kaffe, sier Kristian Strønen i Os Røde Kors.

Les også: EKSTREMVÆRET «URD» ER PÅ VEI!

Medlemmer i Hjelpekorpset, Beredskapsvaktene og Besøkstjenesten er kalt inn for å bistå kommunen med å ivareta personer med særlige behov, i første rekke personer med trygghetsalarmer.

Dersom mobiltelefonnettet slutter å fungere vil disse ikke kunne melde om behov for hjelp og vil bli besøkt med jevne mellomrom for å sikre at velferden deres er god også når det foreligger en spesiell situasjon.

– Medlemmene vil også stå i beredskap for å bistå i andre situasjoner som måtte oppstå og hvor kommunens profesjonelle personell ikke vil ha tilstrekkelig kapasitet eller hvor de må prioritere andre oppgaver, melder Kristian Strønen i Os Røde kors..