Her er den nye olje- og energiministeren

IMG_5716Tirsdag ettermiddag er det endelig bekreftet at Terje Søviknes drar over fjellet og blir statsråd.

 

Få nyhetsoppdateringer fra NyttiOs på Facebook!

Søndag skrev vi at ordfører Terje Søviknes mest sannsynlig ville bli den nye olje- og energiministeren, etter Tord Lien.

Etter statsråd tirsdag klokken 16.20  ble antakelsene endelig bekreftet, Terje Søviknes kom ut på Slottsplassen sammen med Statsminister Erna Solberg, og forlater dermed ordfører-posten i Os, og blir den nye olje- og energiministeren.

Her er skiftene
Justisminister Anders Anundsen (Frp) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) går ut av regjeringen. De erstattes av Per-Willy Amundsen og Terje Søviknes. Frank Bakke Jensen (H) går inn for EØS-og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker (H).

Dermed er tiden som ordfører i Os over for Søviknes, som har sittet siden 1999.

Og Søviknes vil fratre alle verv han har, melder Os og Fusaposten. Det vil si i Os kommune, Hordaland Fylkeskommune og som styremedlem i Sykkel-VM 2017.

Les også: En svært dyktig politiker, sier Statsministeren om Søviknes

Marie Bruarøy blir ordfører
I kveld er det også kommunestyremøte i Os (hør her fra klokken 17), og dette møtet er det den kommende ordføreren, Marie Bruarøy (H) som leder.

– Gratulerer så mye til Marie Bruarøy som overtar ordførerklubben i Os etter Terje Søviknes. Vi ønsker deg lykke til i jobben, melder Hordaland høyre på Facebook.

Og så er spørsmålet om hvem som overtar som varaordfører. Den posten er det FrP som får, og mye tyder på at valget står mellom Eirik André Hesthamar og Laila Marie Reiertsen, som nå vender tilbake fra stortinget.

Marie Bruarøy meldte på kommunestyremøte tirsdag ettermiddag at Terje Søviknes hadde søkt om fritak fra alle kommunale verv, og at dette skulle behandles.

Hun sa og at det i den politiske plattformen til FrP og Høyre ligger inne at varaordfører ville overta som ordfører, når ordfører fratrer.

Lokale gratulasjoner 
Bare minutter etter at Terje Søviknes har entret Slottsplassen, er Marie Bruarøy ute og gratulerer.

– Gratulerer som statsråd, Terje Søviknes, skriver hun på Facebook.

Også Laila Marie Reiertsen gratulerer.

– Gratulerer til alle nye Statsråder. Ønsker Terje Søviknes masse lykke til. Du blir nok savnet men vi får gjøre så godt vi kan her i bygden, å styre videre i godt FrP/H samarbeid